Benett névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Benett névnek vagy hogy mikor van a Benett névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Benett névnap 2024-ben?

Benett: Március 21
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Benett névnap van!

Benett névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 21
Sándor, József és Benedek zsákban hozzák a meleget. Az egyik leghíresebb népi jóslat lényegében arról szól, hogy a tavaszi napéjegyenlőséget március 21-ét megelőzően gyakran jelentős melegedés történik az időjárásban. A sokévi tavaszi időjárást megnézve részben igazat kell adnunk ennek a megfigyelésnek, de hozzá kell tenni, hogy ez leginkább Sándor napjára igaz és egyesek szerint Benedek nevét csak a rímelés kedvéért tették a mondókába. A későbbi időjárásra vonatkozóan is szolgál előrejelzéssel, vagyis ha ezekben a napokban kisüt a nap, akkor hosszú, meleg nyár várható, ha viszont borús idő lesz, akkor elhúzódó, lucskos őszre számíthatunk. Benedek napjához még az a népi jóslat is fűződik, hogyha ezen a napon dörög az ég, akkor negyven napig szárazság következik.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 62 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Benett eredete, jelentése

A latin és angolszász eredetű Benedek angol alakváltozata. Jelentése áldott, Istent dicsérő.

Benett név elemzése

A Benettek életfeladata, ahogyan a nevük jelentése is utal rá, hogy megtanuljanak másokért áldozatokat hozni. Rendkívül segítőkészek, de ugyanezt a másik embertől is elvárják. Akkor nagyon csalódottak, ha ezt nem kapják vissza. Igazi társas lények, akik imádnak a középpontban lenni, és más emberek életére hatással lenni. Szükségük van a minőségi emberi kapcsolatokra, amikből építkezhetnek. Kissé álmodozók és gyakran kergetnek illúziókat éppen ezért, de ha valami nem úgy sikerül, ahogy megálmodták, nagyon csalódottak tudnak lenni. Mindig kell melléjük egy olyan józan ember, aki képes visszarángatni őket a valóságba. Mivel hatalmas szívük van és mindenkin igyekeznek segíteni, gyakorta szembesülnek azzal, hogy az emberek visszaélnek jóhiszeműségükkel, ám ez sem tudja őket eltántorítani attól, hogy mások segítségére siessenek önzetlenül.

Benett becenevei

Benett: Nincs beceneve.

Benett rokon nevei

Benett: Benedek

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: