Benedek névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Benedek névnek vagy hogy mikor van a Benedek névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Benedek névnap 2024-ben?

Benedek: Március 21
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Benedek névnap van!

Benedek névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 21
Sándor, József és Benedek zsákban hozzák a meleget. Az egyik leghíresebb népi jóslat lényegében arról szól, hogy a tavaszi napéjegyenlőséget március 21-ét megelőzően gyakran jelentős melegedés történik az időjárásban. A sokévi tavaszi időjárást megnézve részben igazat kell adnunk ennek a megfigyelésnek, de hozzá kell tenni, hogy ez leginkább Sándor napjára igaz és egyesek szerint Benedek nevét csak a rímelés kedvéért tették a mondókába. A későbbi időjárásra vonatkozóan is szolgál előrejelzéssel, vagyis ha ezekben a napokban kisüt a nap, akkor hosszú, meleg nyár várható, ha viszont borús idő lesz, akkor elhúzódó, lucskos őszre számíthatunk. Benedek napjához még az a népi jóslat is fűződik, hogyha ezen a napon dörög az ég, akkor negyven napig szárazság következik.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 75 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Benedek eredete, jelentése

A latin Benedictus névből származik, női párja a Benedikta. Jelentése áldott.

Benedek név elemzése

Életének feladata mások anyagi segítése és támogatása.Minden élethelyzetben keresni fogják áldozatkészségét amit neki vállalnia kell. Arra született, hogy bizalmat és segítőkészséget árasszon magából. Ha ezt nem teszi, könnyen kerülhet olyan élethelyzetbe, ahol ő szorulhat másokra. Figyelnie kell, hogy kérést soha ne utasítson vissza. Mindig kell mellé valaki, akivel együtt valósíthatja meg álmait. A kiteljesedése és sikere az alkalmazkodóképességén múlhat. Gyakran érezheti, hogy kihasználják, és neki mindig többet kell adnia, mint amennyit kap. A sorsának buktatója lehet, hogy illúzióit és vágyait kergeti.

Benedek becenevei

Benedek: Bence, Benci, Beni, Benkó, Benőke

Benedek rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: