Benő névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Benő névnek vagy hogy mikor van a Benő névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Benő névnap 2024-ben?

Benő: Március 31
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Benő névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 12 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.8.

Benő eredete, jelentése

A Benedek és a Benjámin férfinév "ő" kicsinyítőképzős rövidülése. A Benedek, a latin Benedictus névből származik. A Benjámin pedig héber eredetű bibliai név. Jelentése a latin eredet részéről: áldott; a héber eredet részéről: a szerencse fia, vagy a jobbnak a fia.

Benő név elemzése

A névanalízis szerint a Benő név intuitív, rendkívül érzékeny személyiség kialakulását támogatja. A Benők a művészetnek élnek. A pénz világa távol áll tőlük, nem érdekli őket. Sokkal fontosabb számukra, hogy azt tehessék, amit a dolguknak tartanak, mint az, hogy mit is esznek holnap. Fura, elvont világukban léteznek és alkotnak. Előfordul, hogy nem találják az átjárót a hétköznapok világába, ilyenkor nem értik, inkább csak érzik mások szavait.

Benő becenevei

Benő: Benci

Benő rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: