Bence névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Bence névnek vagy hogy mikor van a Bence névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Bence névnap 2024-ben?

Bence: Augusztus 23
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Bence névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 335 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Bence eredete, jelentése

A latin Vincentius, magyarul Vince, név régi magyar Bencenc alakjának a rövidüléséből keletkezett. A latin alakból való kialakulása a következőképpen ment végbe. Először Vincentius, majd Vincenc, ebből lett ikerítéssel (Vincenc-Bencenc) a Bencenc, majd végül Bence. A Bencenc alakot is használták egy ideig, de ahogy a Vincencből Vince lett, a Bencencből is Bence. A Bencét még a 18. században is tévesen a Benedek becéző alakjának tekintették, ezért van az, hogy a Magyarországon legrégebben működő Szent Benedek által alapított szerzetesrend nevében, a bencésekében a Bence név bújik meg. Jelentése győztes.

Bence név elemzése

Egyértelműen a vezetés, az irányítás lesz a feladata. A sikeressége csak rajta múlik. Olyan embernek kell lennie aki példát mutat, segíti az embereket, akire felnéznek. Súlya lesz a szavának, akaratának. Mindig hitelesnek kell lennie, ezt várják tőle. A környezetében vezető szerepet kell vállalnia, ez fontos lesz neki. A tekintélyt és elismertséget nem erőszakolhatja ki, csak másoktól kaphatja. Hatalomra tehet szert, de nem élhet vissza vele. Nem fogad el alárendeltséget, de minden kérést teljesít, ha valóban kérik. A kérdéses a saját határainak a megtalálása lesz. Veszélye a nagyképűség és az önzés lehet.

Bence becenevei

Bence: Benci, Bencus, Bencuska

Bence rokon nevei

Bence: Benedek, Vince

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: