Bernát névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Bernát névnek vagy hogy mikor van a Bernát névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Bernát névnap 2024-ben?

Bernát: Május 20
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Bernát névnap van!

Bernát névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Május 20
Ha pünkösdkor szép az idő, sok bor lesz.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 15 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.7.

Bernát eredete, jelentése

A germán Bernhard név magyar formája, női névpárja a Bernadett. Jelentése erős, mint a medve..

Bernát név elemzése

Élete a szabadságról és a függetlenségről szól. Nem fogad el korlátokat, főleg nem az anyagiak terén. Mindenben az újat, a jobbat, a különlegeset keresi, mindent meg akar változtatni. Képes könnyedén elfogadtatni magát, hisz tele van önbizalommal. Sorsa nagyban függ attól, hogy felismeri-e szabadságának a határait. Tehetsége a gyors döntéshozatalban és reagálóképességben rejlik. Az igazi életfeladata a kiszolgáltatott embereken való segítés, amit a családban élhet meg legkönnyebben. Támogatnia kell olyan embereket, akik nem képesek anyagiakat teremteni. Nehézséget az állandó kielégíthetetlensége okozhat, ami nyughatatlanná és szélsőségessé teheti.

Bernát becenevei

Bernát: Berci, Bercike, Bernátka, Berni

Bernát rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: