Bernát névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Bernát névnek vagy hogy mikor van a Bernát névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Bernát névnap 2021-ben?

Bernát névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Május 20
Ha pünkösdkor szép az idő, sok bor lesz.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 6 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Bernát eredete, jelentése

A germán Bernhard név magyar formája, női névpárja a Bernadett. Jelentése erős, mint a medve..

Bernát név elemzése

Élete a szabadságról és a függetlenségről szól. Nem fogad el korlátokat, főleg nem az anyagiak terén. Mindenben az újat, a jobbat, a különlegeset keresi, mindent meg akar változtatni. Képes könnyedén elfogadtatni magát, hisz tele van önbizalommal. Sorsa nagyban függ attól, hogy felismeri-e szabadságának a határait. Tehetsége a gyors döntéshozatalban és reagálóképességben rejlik. Az igazi életfeladata a kiszolgáltatott embereken való segítés, amit a családban élhet meg legkönnyebben. Támogatnia kell olyan embereket, akik nem képesek anyagiakat teremteni. Nehézséget az állandó kielégíthetetlensége okozhat, ami nyughatatlanná és szélsőségessé teheti.

Bernát becenevei

Bernát: Berci, Bercike, Bernátka, Berni

Bernát rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: