Erik névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Erik névnek vagy hogy mikor van az Erik névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Erik névnap 2024-ben?

Erik: Május 18
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Erik névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 71 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Erik eredete, jelentése

Germán eredetű férfinév. Német megfelelője egyes területeken az Erich. A névben a richi~rík ógermán alak lapul, aminek a jelentése uralkodó, hatalmas, de mások szerint az Erarik formából alakult ki, aminek az első tagja az era (Ehre, dicsőség) szó. Van olyan magyarázat is, ami szerint az észak-német Eirikr alakból ered, aminek első eleme az ein (egyedül) szó. Jelentése becsület, más feltevés szerint a jelentése az egyedül + hatalmas, uralkodó.

Erik név elemzése

A harc és kötelesség minden élethelyzetben - ez lesz életének a mottója. Példamutatás és tanítás által teljesedhet ki. Az emberek segítéséhez kapta adottságait. Másokkal közösen sokra viheti, megbíznak benne, és ez felelősség lesz számára.Párkapcsolatában is egymás segítése lesz a domináns. Nehezen mutat ki érzelmeket, és ezek is inkább szenvedélyek lehetnek. Mások szolgálatára született. Hívatásában is ez jelentkezhet, a szolgáltatóipar és a kereskedelem lehet megfelelő. Nehezen alkalmazkodik a mások által kijelölt célokhoz, pedig ez lehet a megoldás számára. Hagyni kell, hogy önállóan találja meg céljait. Ha ez nem sikerül neki, könnyen erőszakossá válhat. Eluralkodhat rajta a kapkodás, ami rendetlenséghez és szétszórtsághoz vezethet életében. Amitől leginkább tartania kell, az a magányosság és az önsajnálat. Csapdája a nagyotmondás és a szélhámosság lehet.

Erik becenevei

Erik: Nincs beceneve.

Erik rokon nevei

Erik: Erk, Erika

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: