Erik névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Erik névnek vagy hogy mikor van az Erik névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Erik névnap 2022-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 35 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Erik eredete, jelentése

Germán eredetű férfinév. Német megfelelője egyes területeken az Erich. A névben a richi~rík ógermán alak lapul, aminek a jelentése uralkodó, hatalmas, de mások szerint az Erarik formából alakult ki, aminek az első tagja az era (Ehre, dicsőség) szó. Van olyan magyarázat is, ami szerint az észak-német Eirikr alakból ered, aminek első eleme az ein (egyedül) szó. Jelentése becsület, más feltevés szerint a jelentése az egyedül + hatalmas, uralkodó.

Erik név elemzése

A harc és kötelesség minden élethelyzetben - ez lesz életének a mottója. Példamutatás és tanítás által teljesedhet ki. Az emberek segítéséhez kapta adottságait. Másokkal közösen sokra viheti, megbíznak benne, és ez felelősség lesz számára.Párkapcsolatában is egymás segítése lesz a domináns. Nehezen mutat ki érzelmeket, és ezek is inkább szenvedélyek lehetnek. Mások szolgálatára született. Hívatásában is ez jelentkezhet, a szolgáltatóipar és a kereskedelem lehet megfelelő. Nehezen alkalmazkodik a mások által kijelölt célokhoz, pedig ez lehet a megoldás számára. Hagyni kell, hogy önállóan találja meg céljait. Ha ez nem sikerül neki, könnyen erőszakossá válhat. Eluralkodhat rajta a kapkodás, ami rendetlenséghez és szétszórtsághoz vezethet életében. Amitől leginkább tartania kell, az a magányosság és az önsajnálat. Csapdája a nagyotmondás és a szélhámosság lehet.

Erik becenevei

Erik: Nincs beceneve.

Erik rokon nevei

Erik: Erk, Erika

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: