Gergely névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Gergely névnek vagy hogy mikor van a Gergely névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Gergely névnap 2024-ben?

Gergely: Március 12, Május 9
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Gergely névnap van!

Gergely névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 12
Gergely megolvasztja Mátyás jegét. Ez a jóslat tehát összekapcsolódik a február 24-i jóslattal, ha ezen az éjszakán fagy, még negyven napig hideg lesz, ha viszont Gergely megrázza a szakállát, akkor havazni fog. A csapadék valószínűsége bizonyos mértékben valóban megnő erre a napra, de a szilárd halmazállapot igen ritka. Nagy valószínűséggel a hidegebb és havasabb hegyvidékeken keletkezhetett ez a népi jóslat, ahol ezen a napon a csapadék még hó formájában hullott.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 64 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Gergely eredete, jelentése

A görög eredetű Grégoriosz név latin Gregorius formájának a Gregor rövidüléséből származik. A magyar név kialakulása a Grégoriosz Gregor alakra való rövidülése után a mássalhangzó-torlódás (gr

Gergely név elemzése

Az emberiség szolgálata lehet sorsfeladata. Ezt legkönnyebben talán a családban tudja megélni. Keresi az érzelmi biztonságot. Egész életében az anyagi törekvések vezérlik, ezért rendkívüli erőfeszítésre képes. Minden helyzetben keresi a biztosat, nem kockáztat.Keresi a lehetőséget a vezetésre és az irányításra, ezzel akar segíteni másokon. Fontos megtanulni, hogy a segítség az, amit kérnek, és nem az, amit ő lát jónak. Hajlamos a kritikára, amit a környezete nem könnyen visel. Sugározza magából a maximalizmust, és ezt elvárja másoktól is. Nehezen viseli a kudarcokat, ilyenkor szélsőségesen reagál. A legnagyobb veszélyek számára a szenvedélyei lehetnek.

Gergely becenevei

Gergely: Gegőce, Gergelyke, Gergi, Gergő, Gergőcske, Gergőke, Geri, Gerike, Gerő, Gerus

Gergely rokon nevei

Gergely: Gergő, Gerő, Gregor

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: