Gergely névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Gergely névnek vagy hogy mikor van a Gergely névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Gergely névnap 2022-ben?

Gergely névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 12
Gergely megolvasztja Mátyás jegét. Ez a jóslat tehát összekapcsolódik a február 24-i jóslattal, ha ezen az éjszakán fagy, még negyven napig hideg lesz, ha viszont Gergely megrázza a szakállát, akkor havazni fog. A csapadék valószínűsége bizonyos mértékben valóban megnő erre a napra, de a szilárd halmazállapot igen ritka. Nagy valószínűséggel a hidegebb és havasabb hegyvidékeken keletkezhetett ez a népi jóslat, ahol ezen a napon a csapadék még hó formájában hullott.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 20 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.9.

Gergely eredete, jelentése

A görög eredetű Grégoriosz név latin Gregorius formájának a Gregor rövidüléséből származik. A magyar név kialakulása a Grégoriosz Gregor alakra való rövidülése után a mássalhangzó-torlódás (gr

Gergely név elemzése

Az emberiség szolgálata lehet sorsfeladata. Ezt legkönnyebben talán a családban tudja megélni. Keresi az érzelmi biztonságot. Egész életében az anyagi törekvések vezérlik, ezért rendkívüli erőfeszítésre képes. Minden helyzetben keresi a biztosat, nem kockáztat.Keresi a lehetőséget a vezetésre és az irányításra, ezzel akar segíteni másokon. Fontos megtanulni, hogy a segítség az, amit kérnek, és nem az, amit ő lát jónak. Hajlamos a kritikára, amit a környezete nem könnyen visel. Sugározza magából a maximalizmust, és ezt elvárja másoktól is. Nehezen viseli a kudarcokat, ilyenkor szélsőségesen reagál. A legnagyobb veszélyek számára a szenvedélyei lehetnek.

Gergely becenevei

Gergely: Gegőce, Gergelyke, Gergi, Gergő, Gergőcske, Gergőke, Geri, Gerike, Gerő, Gerus

Gergely rokon nevei

Gergely: Gergő, Gerő, Gregor

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: