György névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a György névnek vagy hogy mikor van a György névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van György névnap 2024-ben?

György: Április 24
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha György névnap van!

György névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Április 24
Szent György nap előtt megszólaló béka esőtlen nyarat jelez. Ez a nap előtti mennydörgés bő termés előjelzője. Akkor lesz bő termés, jó év, ha április 24-én akkora eső esik, hogy még az áldomásozók orra is besárosodik.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 120 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.2.

György eredete, jelentése

A görög Geórgiosz férfi névből származik, valamint ennek latin Georgius formájából származik. Jelentése földműves, gazdálkodó.

György név elemzése

A boldogság kézzelfogható tétele - ez lesz életének a mozgatója. Célja, hogy életében az állandóságot és a stabilitást megvalósítsa. Ereje abban van, hogy harcoljon és küzdjön az anyagi sikerekért. Ugyanakkor ez a csapdája is, hiszen az anyagi vágyak meghatározzák a személyiségét. Ez sokszor szenvedéllyé válik, és az már problémát okoz. Nem lehet öncélú, mert a sors azonnal elveheti azt, ami számára a legfontosabb. Tehetségét mindig mások javára kell fordítania. A testiség gyakran a csapdája, mert a kényelem, a nyugalom óvatlanná és lustává teheti. Igazi vezetői képességei vannak, de nem tud élni a lehetőségeivel, zsarnokká válhat.

György becenevei

György: Gyula, Gyura, Gyurci, Gyuresz, Gyuri, Gyurica, Gyurika, Gyuris, Gyuriska, Gyurka, Gyurkó, Gyuró, Gyuszi

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: