György névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése a György névnek vagy hogy mikor van a György névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van György névnap 2022-ben?

György névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Április 24
Szent György nap előtt megszólaló béka esőtlen nyarat jelez. Ez a nap előtti mennydörgés bő termés előjelzője. Akkor lesz bő termés, jó év, ha április 24-én akkora eső esik, hogy még az áldomásozók orra is besárosodik.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 26 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.2.

György eredete, jelentése

A görög Geórgiosz férfi névből származik, valamint ennek latin Georgius formájából származik. Jelentése földműves, gazdálkodó.

György név elemzése

A boldogság kézzelfogható tétele - ez lesz életének a mozgatója. Célja, hogy életében az állandóságot és a stabilitást megvalósítsa. Ereje abban van, hogy harcoljon és küzdjön az anyagi sikerekért. Ugyanakkor ez a csapdája is, hiszen az anyagi vágyak meghatározzák a személyiségét. Ez sokszor szenvedéllyé válik, és az már problémát okoz. Nem lehet öncélú, mert a sors azonnal elveheti azt, ami számára a legfontosabb. Tehetségét mindig mások javára kell fordítania. A testiség gyakran a csapdája, mert a kényelem, a nyugalom óvatlanná és lustává teheti. Igazi vezetői képességei vannak, de nem tud élni a lehetőségeivel, zsarnokká válhat.

György becenevei

György: Gyula, Gyura, Gyurci, Gyuresz, Gyuri, Gyurica, Gyurika, Gyuris, Gyuriska, Gyurka, Gyurkó, Gyuró, Gyuszi

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: