Győző névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Győző névnek vagy hogy mikor van a Győző névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Győző névnap 2024-ben?

Győző: Május 8, November 3
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Győző névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 28 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Győző eredete, jelentése

A XIX. századi nyelvújítás során jött létre mint névalkotás, a Viktor magyarosítására. Jelentése győző, győztes.

Győző név elemzése

Életének kulcsa a külvilág előtt sikeresnek tűnni. Igényt tart rá, hogy tiszteljék és felnézzenek rá. Ez hozza számára az elismerést a hatalmat. Így azonban mindig a külvilágtól függ, amit nehezen visel. Keresi a kihívásokat, hogy harcoljon és küzdjön a sikerért. Ugyanakkor ez a csapdája is, hiszen a vágyak meghatározzák a személyiségét. Nem lehet öncélú, mert kielégülhetetlenné válhat. A család és a házasság biztos pont lehet számára. Tehetségét mindig mások javára kell fordítania. Ha ezt figyelembe veszi, minden lehetőséget megkap, hogy sikeres legyen. A testiség gyakran a csapdája, mert a kényelem és az élvezetek óvatlanná és lustává tehetik.

Győző becenevei

Győző: Győzi, Győzike, Győzőke, Viki, Viktor

Győző rokon nevei

Győző: Viktor, Viki

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: