István névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az István névnek vagy hogy mikor van az István névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van István névnap 2024-ben?

István: Augusztus 20, December 26
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha István névnap van!

István névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Augusztus 20
Szent István napján, ha jó idő van, akkor bő termés várható.
December 26
A népi időjóslás azt tartja, ha Fehér Karácsony akkor Zöld Húsvét, ha Fekete Karácsony akkor Fehér Húsvét. Illetve ha tiszta, napos az idő, akkor száraz nyár, jó gyümölcstermés, sok bor várható. Ha karácsony másnapján, Istvánkor is szép, napos idő van, akkor száraz nyár és mindenből jó termés várható.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 250 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

István eredete, jelentése

A görög Sztephanosz férfinévből származik, illetve ennek latin Stephanus, német Stephan, szláv Stefán, magyar Istefán változatából. Női párja a Stefánia. Jelentése koszorú.

István név elemzése

Irányultsága, hogy valamilyen területen hatalmat és elismerést kapjon. Az a legfontosabb, hogy milyen célt választ, mert azt mindenképpen eléri. Törekszik minden olyan pozícióra, amelyet a társadalom elismer és megbecsül. Rendkívül meggyőző tud lenni, ezért is tud vezéregyéniséggé válni. Vigyáznia kell, mert hajlamos az érdekkapcsolatok építésére, így elveszti hitelét. Nem tud alárendelődni, öntörvényű. Azok a hívatások jók számára, amelyekben nem kérdőjeleződik meg fensőbbsége. Mindenkitől teljes odaadást vár, ebben nem lesz elnéző. Fontosak számára az anyagi sikerek és lehetőségek. Szenvedélyesen kötődik az élet kínálta élvezetekhez. Meghatározó lehet a szerelem és a testiség. Akkor oldja meg jól a feladatát, ha a kapott adottságokat és lehetőségeket mások javára tudja fordítani. Tehetsége nem teszi tévedhetetlenné, ezt meg kell tanulnia.

István becenevei

István: Csicsa, Istán, Isti, Istike, Istók, Istvánka, Petya, Pista, Pisti, Pistika, Pistike, Pistuka, Pityu, Pityuka

István rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: