Iván névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Iván névnek vagy hogy mikor van az Iván névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Iván névnap 2024-ben?

Iván: Június 24
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Iván névnap van!

Iván névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Június 24
Amilyen az idő Szent Iván napján, június 24-én, olyan idő marad 40 napig.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 41 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.7.

Iván eredete, jelentése

A János férfinév szláv formájából illetve a régi magyar Jovános, Ivános változatából származik. Női párja Ivána és Ivica. Jelentése Isten kegyelme, Isten kegyelmes.

Iván név elemzése

Jellemzője az érzelmi végletesség. Szeretteiért mindent képes megtenni, a győzni akarás és a harci készség fogja vezérelni. Minden ellenállást megpróbál leküzdeni, neki elvei vannak. Személyisége ösztönös és mindig egyenes, ez sokszor zavarja környezetét, mert olyat is mond, amit nem kéne. Ha támad is, nyíltan teszi. Nem tűr megalkuvást, és nem viseli el a kudarcot. Ha a család és a házastárs támogatja, szinte bármit képes elérni. Mivel megjelennek az érzelmek, hajlamos a fanatizmusra. Nem vesz tudomást a realitásokról, bármit képes beáldozni. Legjobb, ha olyan életterületet választ, ahol mások céljait és reményeit valósítja meg. Veszélye az érzelmi szélsőségesség, amely negatív esetben a féltékenységben és a hatalomvágyban nyilvánulhat meg.

Iván becenevei

Iván: Ivánka, Ivanuska, Ivi, Ivike

Iván rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: