János névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a János névnek vagy hogy mikor van a János névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van János névnap 2024-ben?

János: Június 26, December 27
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha János névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 303 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

János eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai név, Yohhanan névből, illetve ennek latin Johannus formájából származik. Alakfejlődése a következő: Joannes, majd Joanes, ezután Joános és János. Női párja a Johanna, Janka, Zsanett. Jelentése akin az Úr megkönyörült, akinek kedvezett, akit megkímélt, illetve az Úr irgalmas, könyörületes.

János név elemzése

Életének nagy kérdése: elismertséget és megbecsülést tud-e szerezni. Eszköze ehhez az odaadás és a feltétlen hit lehet. Rendkívül fontos a biztonság, ez jelenti számára a harmóniát. Nagyon fontos neki, hogy érzelmeit elfogadják. Alapvető a család szerepe életében. Mindent azon keresztül tud lemérni, hogy mennyire szeretik, megfelel-e a külvilágnak. Ezt gyakran úgy éri el, hogy mindenkinek segít. Nehezen fogadja el, ha nem ismerik el igazát. A csalódásokat kudarcként éri meg. Nehezen alkalmazkodik, ennek gyakran az az ára, hogy nem vállalja önmagát. Ilyenkor tehetetlenségében gyakran tehet olyat, amit később megbán. Érzékenysége és érzelmi szélsőségessége okozhat neki nehézséget.

János becenevei

János: Jancsi, Jancsika, Janek, Janesz, Jani, Janika, Jankó, Janó, Jánoska

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: