Janka névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Janka névnek vagy hogy mikor van a Janka névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Janka névnap 2024-ben?

Janka: Május 30
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Janka névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 46 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Janka eredete, jelentése

A Janka keresztnév egyes nyelvkutatók szerint a levédiai magyaroktól ered, majd később a Johanna magyarítására született újjá a XIX. században, a János névnek egy igen ritka becenevéből származik, ugyan olyan becenév volt mint manapság a Jankó. A Janka egyben a francia eredetű Zsanett magyar tükörfordítása, mely név a Johanna (Jeanne) francia kicsinyítő képzős megfelelőjének (Jeannette) magyar helyesírású változata. Jelentése Isten kegyelme, Isten kegyelmes.

Janka név elemzése

Számára adott a választás esélye. A külvilág előtti szereplés, amelyen keresztül sikeres és népszerű lehet, vagy a biztos családi háttér, a nyugalom és a béke. Az első esetben a függetlenség lehet az, amit nehezebben él át, viszont vonzza a férfiakat, érzi nőiességének hatalmát. Keresik társaságát és kényeztethetik. Felerősödik az egzisztencia igénye, amit a nyilvánosság előtt élhet meg. A másik a felelőség és anyaszerep, ahol a családban kell megtalálnia azokat a lehetőségeket, amelyeken keresztül boldognak érezheti magát. Sokkal nehezebb elfogadtatni azokat a célokat, melyeket el szeretne érni. Olyan társra van szüksége, aki a biztonságot és a nyugalmat hozza. Ebben az esetben igazi családanya lesz. Bármelyiket választja is, csak olyan társa lehet, aki mellett biztonságban érzi magát. Fontos, hogy megbecsüljék és érezze nélkülözhetetlenségét. Csapdája a folytonos elégedetlenség lehet.

Janka becenevei

Janka: Jankica

Janka rokon nevei

Janka: János, Johanna

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: