Gyöngyvér névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Gyöngyvér névnek vagy hogy mikor van a Gyöngyvér névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Gyöngyvér névnap 2024-ben?

Gyöngyvér: Január 8
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Gyöngyvér névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 36 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Gyöngyvér eredete, jelentése

Arany János névalkotása a régi pogány-magyar Gyöngy és Gyönyörű női nevek továbbgondolása által. Jelentése gyöngytestvér.

Gyöngyvér név elemzése

Az első helyen az érzelmek, a szerelem és a szenvedély áll. Mindent érzelmileg közelít meg, emiatt makacs és meggyőzhetetlen lesz. Célja lehet a dolgok jó és szép oldalának megélése, a vágyak kiteljesedése. Gyakran megjelenik a valamit valamiért szimbóluma. Úgy érezheti, hogy a viszonzásnak az emberek között természetesnek kell lennie. Egész életében éreznie kell, hogy bíznak benne. Bármit képes megtenni másokért, de az önzetlenség átcsaphat agresszivitásba, ha csalódik. Keresi az érzelmi kötődéseket, ez adja meg számára a boldogságot. Veszélye labilitásának a megélése. Könnyen szélsőségessé válik, és így elveszti realitásérzékét.

Gyöngyvér becenevei

Gyöngyvér: Gyöngyi, Gyöngyike

Gyöngyvér rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: