Gyöngy névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Gyöngy névnek vagy hogy mikor van a Gyöngy névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Gyöngy névnap 2024-ben?

Gyöngy: Május 12
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Gyöngy névnap van!

Gyöngy névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Május 12
Pongrác, Szervác, Bonifác a méltán híres fagyosszentek. Jóslatuk rímbe foglalva így szól: "Sok bort hoz a három ác, ha felhőt egyiken se látsz". A néphit szerint ezek a napok erős, fagypont alatti lehűlést hoznak. Ennek alapja az lehet, hogy május 11-e után a tapasztalatok szerint viszonylag nagy az esélye sarkvidéki hideg légtömeg betörésének, és az ezzel járó éjszakai fagyoknak. Bár nem minden évben válik be ez a megfigyelés sőt, van amikor pár nappal a fagyosszentek előtt vagy után érkezik a hideg, idén pont átélhettük a jóslat beválását. A Pongrác napi esőről egyébként úgy tartják, hogy kifejezetten jót tesz a mezőnek, de ártalmas a szőlőnek.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 2 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Gyöngy eredete, jelentése

Meglévő régi magyar női név felújításával jött vissza a köztudatba. Jelentése gyöngy.

Gyöngy név elemzése

Sorsfeladata mindenképpen az anyaszerep és a nőiesség közötti harmónia teremtés. Az első helyen az érzelmek, a szerelem és a szenvedély áll. Mindent érzelmileg közelít meg, emiatt szenvedélyes lesz. Szereti érezni, hogy nőnek látják. Amennyiben érzi, hogy szükség van szeretetére és erejére, akkor elkötelezett és megbízható. Keresi az érzelmi kötődéseket, ez célokat ad neki. Rendkívül erősen ragaszkodik férjéhez. Fontos, hogy mit hoz otthonról. Nehezen éli meg, hogy párjának azt adja amire vágyik,nem azt, amit ő gondol. Nehézséget az érzelmi szélsőségességek okozhatnak. A vágyak azok, melyek átvehetik életében az irányítást. Amit talán a legnehezebben visel el, a tehetetlenség. Emiatt hajlamos az önpusztításra.

Gyöngy becenevei

Gyöngy: Nincs beceneve.

Gyöngy rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: