Gyöngyi névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Gyöngyi névnek vagy hogy mikor van a Gyöngyi névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Gyöngyi névnap 2024-ben?

Gyöngyi: Május 14, Október 23
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Gyöngyi névnap van!

Gyöngyi névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Május 14
Pongrác, Szervác, Bonifác a méltán híres fagyosszentek. Jóslatuk rímbe foglalva így szól: "Sok bort hoz a három ác, ha felhőt egyiken se látsz". A néphit szerint ezek a napok erős, fagypont alatti lehűlést hoznak. Ennek alapja az lehet, hogy május 11-e után a tapasztalatok szerint viszonylag nagy az esélye sarkvidéki hideg légtömeg betörésének, és az ezzel járó éjszakai fagyoknak. Bár nem minden évben válik be ez a megfigyelés sőt, van amikor pár nappal a fagyosszentek előtt vagy után érkezik a hideg, idén pont átélhettük a jóslat beválását. A Pongrác napi esőről egyébként úgy tartják, hogy kifejezetten jót tesz a mezőnek, de ártalmas a szőlőnek.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 166 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Gyöngyi eredete, jelentése

A pogány-magyar eredetű Gyöngy névből az -i képzővel alkotott újabb kori név, valamint a Gyöngyvér becézett alakja is. Jelentése gyöngy.

Gyöngyi név elemzése

Életfeladata a gyermekekről való gondoskodás. Értük kell áldozatot hoznia. Ez természetesen az anyaságban valósulhat meg legkönnyebben. Hivatásában is ez jelenik meg, pedagógusként, bébiszitterként, gyermekorvosként, védőnőként stb. Rendkívül fontos lesz számára az érzelmi kötődés létrehozása. Csak olyan pár megfelelő számára, aki a biztonságot és az állandóságot biztosítja. Ez viszont alárendeltséget hoz. Amennyiben nem tudja megtenni, meglehet, hogy neki kell gondoskodnia társáról. Ez gyakran azt jelenti, hogy ő lesz az irányító és az erősebb. Gyengesége, hogy elvárja, hogy mindenki hozzá alkalmazkodjon. Problémákat az érzelmi csalódások okoznak, ami miatt egyedül maradhat.

Gyöngyi becenevei

Gyöngyi: Gyöngyike, Gyöngyös, Gyöngyöske

Gyöngyi rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: