Gyöngyi névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Gyöngyi névnek vagy hogy mikor van a Gyöngyi névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Gyöngyi névnap 2021-ben?

Gyöngyi: Május 14, Október 23
Értesítést kérek, ha Gyöngyi névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 9 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Gyöngyi eredete, jelentése

A pogány-magyar eredetű Gyöngy névből az -i képzővel alkotott újabb kori név, valamint a Gyöngyvér becézett alakja is. Jelentése gyöngy.

Gyöngyi név elemzése

Életfeladata a gyermekekről való gondoskodás. Értük kell áldozatot hoznia. Ez természetesen az anyaságban valósulhat meg legkönnyebben. Hivatásában is ez jelenik meg, pedagógusként, bébiszitterként, gyermekorvosként, védőnőként stb. Rendkívül fontos lesz számára az érzelmi kötődés létrehozása. Csak olyan pár megfelelő számára, aki a biztonságot és az állandóságot biztosítja. Ez viszont alárendeltséget hoz. Amennyiben nem tudja megtenni, meglehet, hogy neki kell gondoskodnia társáról. Ez gyakran azt jelenti, hogy ő lesz az irányító és az erősebb. Gyengesége, hogy elvárja, hogy mindenki hozzá alkalmazkodjon. Problémákat az érzelmi csalódások okoznak, ami miatt egyedül maradhat.

Gyöngyi becenevei

Gyöngyi: Gyöngyike, Gyöngyös, Gyöngyöske

Gyöngyi rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: