Jakab névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Jakab névnek vagy hogy mikor van a Jakab névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Jakab névnap 2021-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 3 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Jakab eredete, jelentése

Bibliai férfinév, a héber Jákób névből alakult ki a görög változat, majd a görög változatának a magyar megfelelője pedig Jakab lett. Jelentése sarkot fogó, elgáncsoló, csaló, aki a másik helyére lép.

Jakab név elemzése

Akkor teljesedhet ki, ha a tudásáért néznek fel rá. Ezért mindig hitelesnek kell lennie. Számára lényeges minden olyan szerep, ahol emberek közötti kapcsolatot kell létesíteni. Ezért olyan pálya lehet számára a megfelelő, amelyben beszédkészségét kamatoztathatja. Környezetében írányító, egyfajta példaszerepet kell betöltenie. Mindig éreznie kell, hogy fontos és megbecsült ember. Párkapcsolatában is ezt várja a társától. Vágyai nincsenek, ezek mindig célként jelennek meg. Nehezen engedi el magát, nagyon gyakorlatias. Problémáit az érzelmi elfojtások okozhatják. Az elismertség hiánya szélhámossá teheti.

Jakab becenevei

Jakab: Jakabka, Jaki, Jaksa, Jaksi

Jakab rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: