Jakab névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Jakab névnek vagy hogy mikor van a Jakab névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Jakab névnap 2024-ben?

Jakab: Május 1, Július 25
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Jakab névnap van!

Jakab névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Május 1
Május elsején, Fülöp napján, ha hűvös és esős az idő, akkor középszerű lesz a termés, ha pedig meleg és száraz, akkor bőséges.
Július 25
Július 25-én, Jakab nap esője is kevesbíti a diót és a mogyorót. Ehhez a naphoz téli jóslat is kapcsolódik, vagyis ha ezen a napon sok a felhő, sok lesz a hó, ha nagyon süt a nap, akkor télen nagy hideg várható. Ha meg süt is, esik is, akkor enyhébb lesz a tél.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 12 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Jakab eredete, jelentése

Bibliai férfinév, a héber Jákób névből alakult ki a görög változat, majd a görög változatának a magyar megfelelője pedig Jakab lett. Jelentése sarkot fogó, elgáncsoló, csaló, aki a másik helyére lép.

Jakab név elemzése

Akkor teljesedhet ki, ha a tudásáért néznek fel rá. Ezért mindig hitelesnek kell lennie. Számára lényeges minden olyan szerep, ahol emberek közötti kapcsolatot kell létesíteni. Ezért olyan pálya lehet számára a megfelelő, amelyben beszédkészségét kamatoztathatja. Környezetében írányító, egyfajta példaszerepet kell betöltenie. Mindig éreznie kell, hogy fontos és megbecsült ember. Párkapcsolatában is ezt várja a társától. Vágyai nincsenek, ezek mindig célként jelennek meg. Nehezen engedi el magát, nagyon gyakorlatias. Problémáit az érzelmi elfojtások okozhatják. Az elismertség hiánya szélhámossá teheti.

Jakab becenevei

Jakab: Jakabka, Jaki, Jaksa, Jaksi

Jakab rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: