Leó névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Leó névnek vagy hogy mikor van a Leó névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Leó névnap 2024-ben?

Leó: Április 11
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Leó névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 19 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Leó eredete, jelentése

A görög eredetű férfinév, a Leon név latin alakváltozatából származik, női párja a Leona. Jelentése oroszlán.

Leó név elemzése

Az élete a szabadságról és a függetlenségről szól. Nem fogad el korlátokat, főleg nem, ha nem érzi a fensőbbségét. Mindenben az újat, a különlegeset keresi. Mindent meg akar változtatni, és ezt hangsúlyozza is. Nagyban függ a külsőségektől, az extravaganciában mutatkozik meg nála. Igazi feladata a kiszolgáltatott embereken való segítés. Olyanokat kell támogatnia, akik nem képesek önálló döntéseket hozni. Házasságában is olyan társat keres, aki sohasem kérdőjelezi meg döntéseit. Adottságai egy közösség vezetésére a legmegfelelőbbek, ha képes szolgálni a közösséget. Nehézséget az állandó kielégítetlenség okozhat, ettől nyughatatlanná és szélsőségessé válhat.

Leó becenevei

Leó: Nincs beceneve.

Leó rokon nevei

Leó: Leon, Leona

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: