Lőrinc névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Lőrinc névnek vagy hogy mikor van a Lőrinc névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Lőrinc névnap 2024-ben?

Lőrinc: Augusztus 10, Szeptember 5
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Lőrinc névnap van!

Lőrinc névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Augusztus 10
Augusztus 10, Lőrinc napjához kapcsolódik az a jóslat, hogy ha augusztus 1-től, Pétertől Lőrincig nagy a hőség, akkor soká lesz fehér a tél. Lőrinc után, ha nincs zivatar, akkor a dinnye majd szeptember 5-én pisil.
Szeptember 5
Szeptember 5-én, Lőrinc szép ideje kellemes őszt jelez.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 44 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.5.

Lőrinc eredete, jelentése

A latin Laurentius névből származik. Jelentése a római Laurentum városából való, babérkoszorúval ékesített.

Lőrinc név elemzése

Az érzelmi kiteljesedés fontos számára. Mindent érzelmi oldalról közelít, így sokszor szélsőséges. Küzd és harcol a boldogságért. Ezt a családban tudja megszerezni. Célja kell hogy legyen a család biztonsága és sikere. Ebben élheti át a kiteljesedést, és enélkül nem lehet eredményes. Nagyon fontos lesz számára, hogy elfogadják és szükség legyen rá. Gyakran türelmetlen, nem tud nyugodtan végigvinni semmit. Rendkívül szenvedélyes, ezért sokszor kiszámíthatatlan. Emiatt érdemes olyan hivatást választania, amelyben célokért harcol, de nem kell hosszú távon kitartónak lennie. Teljes szívvel közeledik, de figyeli a reakciókat, hogy mennyi érzelmet viszonoznak. Ilyenkor gyakran bünteti magát és környezetét. A párkapcsolatban az összetertozás vezérli. Csak ő lehet a fontos! Emiatt gyakran maradhat egyedül. Közös célok és küzdelmek tartják össze a kapcsolatait. Veszélye az erőszakosság és a szenvedélyesség lehet.

Lőrinc becenevei

Lőrinc: Lenci, Lóci, Lőke, Lőri, Lőrike, Lőrincke, Lörke

Lőrinc rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: