Lúciusz névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Lúciusz névnek vagy hogy mikor van a Lúciusz névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Lúciusz névnap 2024-ben?

Lúciusz: Március 4
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Lúciusz névnap van!

Lúciusz névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 4
Kázmér napján ha esik vagy havazik, akkor az aratást egy héttel el kell halasztani.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 1 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Lúciusz eredete, jelentése

A latin Lucius névből származik, ami a latin lux (fény) szóból ered. Női párja a Lúcia. Jelentése fényes, ragyogó, virradatkor, hajnalban született.

Lúciusz név elemzése

Álmai alkotják a valóságfelfogását, emiatt szeszélyesnek tűnhet. Ennek ellenére biztos az igazában, és másokat is könnyen tud meggyőzni erről. Kilépései a valóságból soha nem térítik tévútra családi ügyekben, mert ott mindig helyesen érzékeli a szituációt, így viszályra kicsi az esély. A külvilágban viszont számíthat támadásokra, amelyekkel nem kell törődnie, mert legtöbbször csak az irigyei támadják szokatlan megközelítési módjai miatt. Látásmódja jobban illeszkedik a művészetekhez, mint a valósághoz - de bármelyiket is válassza, ha megteszi a szükséges törekvést, akkor képes úgy idomulni, hogy sikeres legyen benne.

Lúciusz becenevei

Lúciusz: Nincs beceneve.

Lúciusz rokon nevei

Lúciusz: Lúcia

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: