Lúcia névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Lúcia névnek vagy hogy mikor van a Lúcia névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Lúcia névnap 2024-ben?

Lúcia: December 13
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Lúcia névnap van!

Lúcia névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

December 13
December 13-hoz, Luca napjához rengeteg népszokás kapcsolódik. A lányok ilyenkor tudhatják meg jövendőbelijük kilétét, illetve a Luca-szék készítését is ezen a napon kell elkezdeni, és Karácsonyra befejezni. A hiedelem szerint, aki rááll karácsonykor az éjféli misén pontban éjfélkor a maga által készített székre, az megláthatja, hogy kik a boszorkányok, mert ilyenkor azok szarvat viselnek. A néphagyomány szerint Luca napjától figyelték az időjárást. A karácsonyig eltelt 12 nap az elkövetkező év 12 hónapját jelölte. Eszerint minden hónap olyan lesz, mint a neki megfelelő nap a tizenkettőből. Ha esik, esős, ha száraz, akkor a hónap is száraznak várható.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 3 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Lúcia eredete, jelentése

A latin Lucia névből származik, ami a Lucius férfinév női párja. Jelentése a férfinév párnak: fényes, ragyogó, virradatkor, hajnalhasadáskor született.

Lúcia név elemzése

Jellemző rá a szeszélyesség, a kiszámíthatatlanság, amivel nagyon gyakran tud meglepetéseket okozni, hiszen az álmaiból él. Családját óvó természet, aki hajlandó áldozatot is hozni szerettei boldogságáért. Hivatásában könnyen a művészetek felé hajlik, de ha anyagi jellegű munkába kezd, abban is tükröződni fog művészi beállítottsága, amivel különlegessé tud tenni bármit.

Lúcia becenevei

Lúcia: Luca, Luci, Lucika, Lucina, Lucuka

Lúcia rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: