Luca névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Luca névnek vagy hogy mikor van a Luca névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Luca névnap 2022-ben?

Luca névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

December 13
December 13-hoz, Luca napjához rengeteg népszokás kapcsolódik. A lányok ilyenkor tudhatják meg jövendőbelijük kilétét, illetve a Luca-szék készítését is ezen a napon kell elkezdeni, és Karácsonyra befejezni. A hiedelem szerint, aki rááll karácsonykor az éjféli misén pontban éjfélkor a maga által készített székre, az megláthatja, hogy kik a boszorkányok, mert ilyenkor azok szarvat viselnek. A néphagyomány szerint Luca napjától figyelték az időjárást. A karácsonyig eltelt 12 nap az elkövetkező év 12 hónapját jelölte. Eszerint minden hónap olyan lesz, mint a neki megfelelő nap a tizenkettőből. Ha esik, esős, ha száraz, akkor a hónap is száraznak várható.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 35 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Luca eredete, jelentése

A latin eredetű Lúcia régi magyar formája. Jelentése virradatkor született, sugárzóan fényes.

Luca név elemzése

A környezetének megfelelni és bizonyítani, ez lehet életének célja és feladata. Fontos lesz számára a harmónia megteremtése, ez adhatja életében a stabilitást. A két véglet, amelyeket meg kell élnie, a szenvedélyek és a megfelelés. Túlságosan függ a külvilág véleményétől, és nem bírja a kudarcot. Ilyenkor szélsőségessé és lázadóvá válhat. Nagyon erősek a kötődései, szeretetével birtokolni akar, és ez féltékenységet hozhat. Egész életében az elfogadásért küzd, keresnie kell azokat a helyzeteket, ahol ez megvalósulhat. Párjától is odafigyelést és megbecsülést vár. Ennek megfelelően pozitívak lehetnek azok a hivatások, amelyekben megjelenik a diplomácia érzéke vagy a művészet és a szépség. Problémát az anyagi vágyak okozhatnak. Hajlamos az élvezeteknek alárendelni céljait.

Luca becenevei

Luca: Nincs beceneve.

Luca rokon nevei

Luca: Lúcia

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: