Martin névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Martin névnek vagy hogy mikor van a Martin névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Martin névnap 2024-ben?

Martin: November 11
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Martin névnap van!

Martin névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

November 11
Márton napja, november 11, ha borús, azzal szürkés telet mutat, ha napfényes, azzal zimankósat. S ha a közelében lévő napokon is napos az idő, akkor "Márton nyara van", akkor igen kemény hideg tél jön. Ha Márton fehér lovon jön, enyhe tél, ha barnán, kemény tél várható. Márton napján, ha a lúd jégen jár, akkor karácsonykor vízben poroszkál. A bornak szent Márton a bírája, tartja a mondás, azaz ilyenkor iható az újbor, más jelentése szerint az őszi időjárás dönti el, hogy milyen lesz a bor. Ezen kívül Márton-napi idő jövőévi márciusi időt is megmutatja.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 307 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Martin eredete, jelentése

A Márton latin eredetijéhez közelebb álló alak. Jelentése Mars hadistenhez hasonló, harcias, bátor.

Martin név elemzése

Feladata a lényeg megismerése. Számára a két véglet a szellemiség és az anyagi szenvedélyek. Fontos számára, hogy a problémákat mindig megoldja, nem hajlandó túllépni rajtuk. Az egyéni utakat keresi, nem nagyon tud alárendelődni, emiatt az olyan hivatások a megfelelőek számára, ahol másokért tesz, de nem kell alárendelődnie. Megjelenik az érzelmi szélsőségesség, ha elköteleződik, nem képes sem elengedni, sem leválni. Nehezen birkózik meg a kudarcokkal, fanatikussá válhat. Rendkívül szenvedélyes akár az őt érdeklő munka és hivatás, akár az érzelmek terén. Ugyanakkor képes hidegen és mereven küzdeni a célokért. A szerelem, a testiség gyakran elragadhatja, viszont megjelenik a megbízhatóság és a hűség is. Mindig a végletek között sodródik, ezért a párkapcsolata mindig kérdéses. Életének alapvető problémája a vágyak és szenvedélyek keretek között tartása.

Martin becenevei

Martin: Nincs beceneve.

Martin rokon nevei

Martin: Márton

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: