Márton névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Márton névnek vagy hogy mikor van a Márton névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Márton névnap 2021-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 9 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Márton eredete, jelentése

A latin Martinus név rövidült, magyar alakja. Női párja a Martina. Jelentése Mars hadistenhez hasonló, harcias, bátor.

Márton név elemzése

Feladata a lényeg megismerése. Számára a két véglet a szellemiség és az anyagi szenvedélyek. Fontos számára, hogy a problémákat mindig megoldja, nem hajlandó túllépni rajtuk. Az egyéni utakat keresi, nem nagyon tud alárendelődni, emiatt az olyan hivatások a megfelelőek számára, ahol másokért tesz, de nem kell alárendelődnie. Megjelenik az érzelmi szélsőségesség, ha elköteleződik, nem képes sem elengedni, sem leválni. Nehezen birkózik meg a kudarcokkal, fanatikussá válhat. Rendkívül szenvedélyes akár az őt érdeklő munka és hivatás, akár az érzelmek terén. Ugyanakkor képes hidegen és mereven küzdeni a célokért. A szerelem, a testiség gyakran elragadhatja, viszont megjelenik a megbízhatóság és a hűség is. Mindig a végletek között sodródik, ezért a párkapcsolata mindig kérdéses. Életének alapvető problémája a vágyak és szenvedélyek keretek között tartása.

Márton becenevei

Márton: Marci, Marcika, Marcin, Mártonka

Márton rokon nevei

Márton: Martin, Marton, Martos

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: