Miklós névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Miklós névnek vagy hogy mikor van a Miklós névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Miklós névnap 2024-ben?

Miklós: December 6
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Miklós névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 52 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Miklós eredete, jelentése

A görög eredetű Nikolaosz név szláv formájából. Jelentése aki legyőzi a népet, vagy a nép győzelme.

Miklós név elemzése

Életének irányultsága a család megteremtése és megőrzése. Megjelennek az érzelmi kötődések, ezek meghatározóvá válhatnak, teljesen eluralhatják életét. Emiatt elsődleges lehet a család szerepe. A párkapcsolatában is a gondoskodás és a felelőség az alapvető. Kisugárzása vonzza az embereket, határozott és rendkívül céltudatos. Nehezen kezelhető, mert önfejű, és semmilyen más vélemény nem érdekli. Nagyon erős benne a gyakorlatiasság, ez gyakran az alkalmazkodóképességén múlhat. A sorsának buktatója lehet, hogy az illúzióit és vágyait kergeti. Ha a vágyak már célokká válnak, és ez elhatalmasodik rajta, nem kerülheti el a bukást. Szélsőségei könnyen bajba sodorhatják.

Miklós becenevei

Miklós: Mickó, Micu, Micuka, Mikes, Miki, Miklike, Miklóska, Mikó, Mikuci, Mikulás, Mikus

Miklós rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: