Miksa névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Miksa névnek vagy hogy mikor van a Miksa névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Miksa névnap 2024-ben?

Miksa: Október 12
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Miksa névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 6 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Miksa eredete, jelentése

A héber eredetű régi magyar Mikhál -ma Mihály- régi magyar becézőjéből önállósult név. De tekintik a görög eredetű, szlávon keresztül érkezett Miklós régi magyar becézőjének is. Jelentése győzelem és nép.

Miksa név elemzése

A legfontosabb életfeladata önmaga vállalása lesz. Mindig jót akar, de ebben nem veszi figyelembe a másikat. Tanulnia kell az önbecsülést és az önbizalmat, amit a sikerek és a tekintély révén szerezhet. Mindenben az érzéseinek megfelelően cselekszik. Előfordul a makacsság, csak azt képes elfogadni, amit ő jónak tart. Képes az önfeláldozó gondoskodásra, de csak érzelmi kötődés esetén. Képes másokért tenni, de gyakran viszonzást vár. Olyan társ kell mellé, aki képes célokat adni neki, és aki támogatja az előrejutásban. Ez sokszor azt jelenti, hogy a párja jóval erősebb nála. Nem rendelkezik problémamegoldó képességgel, emiatt könnyen kétségbeesik. Mindig meg akar felelni, nehezen viseli, ha ez nem sikerül neki. Vágyainak megélése okozhatja problémái többségét, könnyen illúziói áldozatává válhat.

Miksa becenevei

Miksa: Nincs beceneve.

Miksa rokon nevei

Miksa: Miklós

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: