Ottó névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Ottó névnek vagy hogy mikor van az Ottó névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Ottó névnap 2024-ben?

Ottó: Július 2
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Ottó névnap van!

Ottó névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Július 2
Sarlós Boldogasszony ünnepén, július 2-án, ha esik, további negyven napig várható csapadékos idő.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 37 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Ottó eredete, jelentése

Germán eredetű, a német Otto névből származik, amely az Ot-kezdetű nevek becézett alakja. Jelentése birtok, vagyon, gazdag, vagyonos.

Ottó név elemzése

A hatalom és a gazdagság mint lehetőség - ez életének motivációja. A feladat egyértelműen az anyagi célok és a lehetőségek közötti harmónia megteremtése. Törekvései a vágyak kiteljesedésére, a vágyak megvalósítására mutatnak. Az ő ereje abban van, hogy harcoljon és küzdjön mások anyagi sikeréért. Ha ezt felismeri, sikere teljes lehet. Viselkedésében anyagiassága mutatkozhat meg. Nehezen uralkodik a szenvedélyein, de megfelelő irányba terelve ez előnyére válhat. Félő, hogy szenvedélyei miatt a harmónia felborulhat benne. Az elkötelezettsége miatt könnyen fanatikussá válhat. Csapdája a testiség és a szélsőséges vágyak lehetnek.

Ottó becenevei

Ottó: Oti, Otika, Otti, Ottici, Ottika, Ottóka, Ottu, Poti

Ottó rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: