Ottokár névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Ottokár névnek vagy hogy mikor van az Ottokár névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Ottokár névnap 2024-ben?

Ottokár: Július 2
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Ottokár névnap van!

Ottokár névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Július 2
Sarlós Boldogasszony ünnepén, július 2-án, ha esik, további negyven napig várható csapadékos idő.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 1 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Ottokár eredete, jelentése

A germán eredetű Odowakar későbbi német változatából, az Ottokar-ból származik. Jelentése birtokot megőrző, és éber.

Ottokár név elemzése

A világ támasza lehet. Feladata az emberek segítése és támogatása. Biztonságteremtésre született. A legfőbb erénye, hogy szinte mindent meg tud valósítani, amit célként kitűz. Gondolkodása nagyon gyakorlatias, mindent előre megfontol, ezért gyakran rugalmatlan. Képes bárhol sikert elérni, ha érzi a bizalmat. A célok számára a legfontosabbak, értük mindent feláldoz. Sugározza magából a megbízhatóságot és az erényességet, a hivatásban is az egyfajta “igazság bajnoka” szerepet kell vállalnia. Erejét a szorgalma és kitartása adja. Ezt becsüli a párjában is, így elég nagyok az elvárásai. Nehezen nyílik meg, inkább a hűség az erénye, mint az érzelmi megközelítés. Nem szereti a lelkizést, mert úgy érzi, ettől elgyengül és elbizonytalanodik. Ha valaki nem úgy cselekszik, ahogy ő elvárja, akkor inkább egyedül marad, ezért számára a magány természetes állapot.

Ottokár becenevei

Ottokár: Ottó

Ottokár rokon nevei

Ottokár: Odiló, Odó, Ottó, Údó

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: