Ottokár névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Ottokár névnek vagy hogy mikor van az Ottokár névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Ottokár névnap 2021-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 1 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Ottokár eredete, jelentése

A germán eredetű Odowakar későbbi német változatából, az Ottokar-ból származik. Jelentése birtokot megőrző, és éber.

Ottokár név elemzése

A világ támasza lehet. Feladata az emberek segítése és támogatása. Biztonságteremtésre született. A legfőbb erénye, hogy szinte mindent meg tud valósítani, amit célként kitűz. Gondolkodása nagyon gyakorlatias, mindent előre megfontol, ezért gyakran rugalmatlan. Képes bárhol sikert elérni, ha érzi a bizalmat. A célok számára a legfontosabbak, értük mindent feláldoz. Sugározza magából a megbízhatóságot és az erényességet, a hivatásban is az egyfajta “igazság bajnoka” szerepet kell vállalnia. Erejét a szorgalma és kitartása adja. Ezt becsüli a párjában is, így elég nagyok az elvárásai. Nehezen nyílik meg, inkább a hűség az erénye, mint az érzelmi megközelítés. Nem szereti a lelkizést, mert úgy érzi, ettől elgyengül és elbizonytalanodik. Ha valaki nem úgy cselekszik, ahogy ő elvárja, akkor inkább egyedül marad, ezért számára a magány természetes állapot.

Ottokár becenevei

Ottokár: Ottó

Ottokár rokon nevei

Ottokár: Odiló, Odó, Ottó, Údó

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: