Pál névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Pál névnek vagy hogy mikor van a Pál névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Pál névnap 2024-ben?

Pál: Január 25, Június 26, Június 29, Június 30
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Pál névnap van!

Pál névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Január 25
Január 25-e környékén gyökeresen változik meg az időjárás a népi megfigyelések szerint. Ezért nevezik ezt a napot Pálforduló, télforduló napjának.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 64 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.

Pál eredete, jelentése

A latin eredetű férfinév, a Paulusból származik. Női párja a Paula, Paulina. Jelentése kicsi, kis termetű férfi.

Pál név elemzése

A környezetének megfelelni és bizonyítani – ez lehet életének célja és feladata. Ezt sokszor az anyagiakon keresztül akarja elérni. Fontos lesz számára a harmónia megteremtése, ez adhatja életében a stabilitást. Az anyagiakat is ennek érdekében kapja, ezért ha megházasodott, nem ajánlott a vállás, mert egzisztenciája nagyban függ a házasságától. Túlságosan függ a külvilág véleményétől, nem bírja a kudarcot. Ilyenkor szélsőségessé és lázadóvá válhat. Nagyon erősek a kötődései, szeretetével birtokolni akar, és ez féltékenységet hozhat. Egész életében az elfogadásért küzd, keresnie kell azokat a helyzeteket, ahol ez megvalósulhat. Ennek megfelelően pozitívak lehetnek azok a hivatások, amelyekben megjelenik a művészet, a szépség, vagy diplomáciai érzékre van szükség. Problémát az anyagi vágyak okozhatnak. Hajlamos alárendelni céljait az élvezeteknek.

Pál becenevei

Pál: Paja, Palcsi, Palcsika, Pali, Palika, Pálka, Palkó, Pálocska

Pál rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: