Rezső névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Rezső névnek vagy hogy mikor van a Rezső névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Rezső névnap 2024-ben?

Rezső: Október 12, November 7
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Rezső névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 12 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.1.

Rezső eredete, jelentése

Magyar nyelvújítási alkotás, a Dezső mintájára a germán Rudolf név magyarosítására, helyettesítésére. Jelentése dicső farkas.

Rezső név elemzése

Célja sikeresnek lenni a külvilág előtt. Feladata megtalálni életének egyensúlyát. Keresni fogja a külvilágban való szereplést, a kapcsolatok lehetőségét. Igényt tart az emberek megbecsülésére. Könnyen teremt kapcsolatokat, bár ezekben ő szeretne irányítani. Ezért a hivatásában a kommunikáció dominálhat. Érzékenyen reagál minden kritikára, hamar megsértődik. Ilyenkor cinikusan reagál, elnyomja a másikat. Hajlamos a dolgokat túlreagálni, emiatt olyan párra van szüksége, aki ezt elviseli az érzelmi kényeztetés érdekében. Ő mindig erősebb akar lenni a párjánál, a felesége nem irányíthat, még akkor sem, ha a helyzet úgy hozná. Igazi eleme a változásokban van. Nagyon könnyen csalódik, esetleges felelősségét nem ismeri be. Legnagyobb veszélye a labilitás és a vágyak kergetése.

Rezső becenevei

Rezső: Rezsi, Rezsike, Rezsőke, Rudi

Rezső rokon nevei

Rezső: Rudolf

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: