Róbert névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Róbert névnek vagy hogy mikor van a Róbert névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Róbert névnap 2024-ben?

Róbert: Június 7
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Róbert névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 237 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Róbert eredete, jelentése

A germán Hrodebert és Rodebert nevekből kialakult férfinév. Női párja a Roberta, Robertin, Robertina. Jelentése dicsőség és hírnév, fényes.

Róbert név elemzése

Béke és nyugalom, ez a hite és törekvése, de természetesen gyakran ütközik nehézségekbe. Igyekszik megteremteni a lehetőséget a jóléthez. Célja, hogy megfeleljen, és elfogadják vezető szerepét. Számára nem létezik vita és konfliktus, mindent alárendel a céloknak. Nem lehet vele ütközni, mert vita esetén lezár. Számára a biztonság és az állandóság a legfontosabb. Hivatásban is az ilyen területek a megfelelők. Nagyon fontos, hogy célját és akaratát támogassák. Vezeti az embereket, és ha elfogadják vezetését, biztos a siker. Párkapcsolatától is ezt várja. Folyamatosan figyeli a visszajelzéseket, és ez befolyásolhatóvá teszi. Problémákat az önelfogadás és a döntésekben a merevsége és a makacssága okozhat.

Róbert becenevei

Róbert: Berci, Robcsi, Robcsó, Róbertke, Robesz, Robi, Robika, Robkó

Róbert rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: