Zalán névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Zalán névnek vagy hogy mikor van a Zalán névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Zalán névnap 2024-ben?

Zalán: Március 30
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Zalán névnap van!

Zalán névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Március 30
Nagypéntekhez csak egy nem túl derűlátó megfigyelés kapcsolódik. Vagyis a Nagypénteki eső, annyi méreg, amennyi szem lehull. Rossz termés lesz.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 70 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.6.

Zalán eredete, jelentése

Eredetére többféle magyarázat is él. Anonymus Salanus néven említi a honfoglalás előtt a Duna-Tisza közén uralkodó vezért. A Tisza mentén található egy Szalánkemén nevű helység, azonban az is elképzelhető, hogy Anonymus a helységnévből alkotta az uralkodó nevét. A helynév szláv eredetű, jelentése: sós kő. Más elképzelés szerint a Zalán név török eredetű, jelentése dobó, ütő. Bizonytalan az is, hogy mi volt a név eredeti kiejtése, lehetett Szalan esetleg Salán is. A jelenlegi Zalán olvasat valószínűleg téves, ez Vörösmarty Mihály Zalán futása című műve révén terjedt el. Jelentése sós kő.

Zalán név elemzése

Életfeladatában megjelenik a célok segítése és támogatása. Szorgalmas és kitartóan küzd azokban a helyzetekben, ahol céljai vannak, de sokszor rugalmatlan és makacs. Igazán akkor tud kiteljesedni, ha megfelelő feladatokat és felelősséget kap. Fontos neki, hogy az elhatározásait véghezvigye. Rendkívül tudatosan és célszerűen építi fel az életét. Nem hagyja kibillenteni magát az elhatározásaiból, terv szerint halad előre. Akaratát érvényesíteni akarja a környezetében. Nehezen alkalmazkodik, nehéz meggyőzni. Képes az érzelmeit háttérbe szorítani ha érdekei ezt diktálják. Ez ütközési pont lehet kapcsolataiban. Az adottságait arra tudja leginkább használni, hogy mások érdekében kiálljon és szót Ezért hivatásában egyféle érdeklődőként kell megjelennie. Képes a környezetét vezetni és irányítani, ezzel kivívhatja környezete elismerését. Problémái az önfejűséggel és a makacssággal adódhatnak.

Zalán becenevei

Zalán: Nincs beceneve.

Zalán rokon nevei

Zalán: Dalma, Hajna, Zalánka

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: