Dalma névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Dalma névnek vagy hogy mikor van a Dalma névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Dalma névnap 2024-ben?

Dalma: Július 12
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Dalma névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 79 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Dalma eredete, jelentése

Irodalmi névalkotás. Vörösmarty Mihály a Zalán futása című hőskölteményében alkotta meg, a dal szóból, mint férfinevet, ám a későbbi irodalmi használatban női névvé változott. Jelentése dal, ének.

Dalma név elemzése

“Életem a hitem”, ez a megközelítés mutatja a sorsát. Amiben hisz, abban számára nincs lehetetlen. Fontos számára az anyagi érvényesülés és a gazdagság. Mindenáron sikeres szeretne lenni, ezért küzd és harcol. Nagyon nőies, ez vonzó a férfiak számára. Mindent szenvedélyesen csinál, ezért magával ragadja környezetét. Személyisége ösztönös és mindig egyenes. Az erős lelkisége miatt az emberek megnyílnak előtte. Olyan embernek kell lennie, aki példát mutat. Nehezen fogad el olyan helyzeteket, ahol alá kell rendelődnie. Biztos támaszt jelent a párkapcsolatban, de domináns lesz. Gyakran keresi a szélsőséges helyzeteket, amelyben az élvezetét keresi. Könnyen öntörvényűvé válhat, és így sorra találkozik megoldhatatlan helyzetekkel. Sajnos, vágyai gyakran elragadják, így befolyásolhatóvá válhat.

Dalma becenevei

Dalma: Nincs beceneve.

Dalma rokon nevei

Dalma: Mihály, Zalán

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: