Mihály névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Mihály névnek vagy hogy mikor van a Mihály névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Mihály névnap 2021-ben?

Mihály: Május 8, Szeptember 29
Értesítést kérek, ha Mihály névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 111 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.1.

Mihály eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai férfinév, a Mikaél magyar formája. A név eredeti viselője az egyik arkangyal, akit Dániel próféta könyvében, Júdás apostol levelében és A jelenések könyvében említenek. Jelentése Istenhez hasonló.

Mihály név elemzése

A biztonság megteremtése és elérése lehet életének célja és feladata. Minden érdekli, szívja magába az információt. Keresi a kapcsolatokat, ebben teljesedhet ki. Mindig lesz valaki, aki segíti és támogatja. Fontos lesz számára a családi harmónia, ez adhatja életében a stabilitást. Az anyagiakat is ennek érdekében kapja, ezért ha megházasodott, nem ajánlott a válás, egzisztenciája nagyban függ a házasságától. Túlságosan függ a külvilág véleményétől, nem bírja a kudarcot. Nagyon erősek a kötődései, szeretetével birtokolni akar, és ez féltékenységet hozhat. Ugyanakkor a kapcsolatok és a barátságok meghatározók az életében. Egész életében az elfogadásért küzd, keresnie kell azokat a helyzeteket, ahol ez megvalósulhat. Ennek megfelelően pozitívak lehetnek azok a hivatások, amelyekben megjelennek a külvilággal való kapcsolatok, mint a művészet, esetleg a szépségipar. Problémát az önelfogadás okozhat neki. Hajlamos alárendelni céljait az élvezeteknek.

Mihály becenevei

Mihály: Mihályka, Mihók, Mihu, Misa, Misi, Misike, Miska, Misó, Misu, Misuka

Mihály rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: