Mihály névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Mihály névnek vagy hogy mikor van a Mihály névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Mihály névnap 2024-ben?

Mihály: Május 8, Szeptember 29
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Mihály névnap van!

Mihály névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Szeptember 29
Szent Mihálykor a keleti szél, igen kemény telet ígér. Ha Mihály napján, szeptember 29-én még itt van a fecske, karácsonyig legelhet a kecske. Ha dörög az ég szép lesz az ősz, de nagy tél következik.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 249 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.1.

Mihály eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai férfinév, a Mikaél magyar formája. A név eredeti viselője az egyik arkangyal, akit Dániel próféta könyvében, Júdás apostol levelében és A jelenések könyvében említenek. Jelentése Istenhez hasonló.

Mihály név elemzése

A biztonság megteremtése és elérése lehet életének célja és feladata. Minden érdekli, szívja magába az információt. Keresi a kapcsolatokat, ebben teljesedhet ki. Mindig lesz valaki, aki segíti és támogatja. Fontos lesz számára a családi harmónia, ez adhatja életében a stabilitást. Az anyagiakat is ennek érdekében kapja, ezért ha megházasodott, nem ajánlott a válás, egzisztenciája nagyban függ a házasságától. Túlságosan függ a külvilág véleményétől, nem bírja a kudarcot. Nagyon erősek a kötődései, szeretetével birtokolni akar, és ez féltékenységet hozhat. Ugyanakkor a kapcsolatok és a barátságok meghatározók az életében. Egész életében az elfogadásért küzd, keresnie kell azokat a helyzeteket, ahol ez megvalósulhat. Ennek megfelelően pozitívak lehetnek azok a hivatások, amelyekben megjelennek a külvilággal való kapcsolatok, mint a művészet, esetleg a szépségipar. Problémát az önelfogadás okozhat neki. Hajlamos alárendelni céljait az élvezeteknek.

Mihály becenevei

Mihály: Mihályka, Mihók, Mihu, Misa, Misi, Misike, Miska, Misó, Misu, Misuka

Mihály rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: