Tünde névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Tünde névnek vagy hogy mikor van a Tünde névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Tünde névnap 2024-ben?

Tünde: Június 1
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Tünde névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 263 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Tünde eredete, jelentése

Irodalmi névalkotás, amelyet Vörösmarty Mihály a Csongor és Tünde című drámai költeményében használt először, és a tündér szóból alkotta. Jelentése tündér.

Tünde név elemzése

Életfeladatának az emberekről való gondoskodást kapta. Ez mindig kettősséget mutat. Mert egyrészt erős és határozott lesz, amiért vonzza azokat az élethelyzeteket, ahol segíthet másoknak. Mindig rászorulók veszik körül. Gyakran emlegeti, hogy kihasználják, de valójában ezt ő szeretné. Szeretettel és odafigyeléssel fordul az emberek felé. A másik oldalról viszont hárítja és tolja el magától az ilyen helyzeteket. Ebben az esetben gondot okoz az anyaság és a befogadás. Könnyebben választja a karriert és az üzletasszonyi szerepeket. Érzelmileg nehezen nyílik meg, emiatt fontos a biztos és hűséges párkapcsolat. Veszélyeket a makacssága és merevsége okozhat.

Tünde becenevei

Tünde: Tindi, Tücsi, Tücsike, Tücsök, Tündér, Tündérke, Tündi, Tündike, Tüni

Tünde rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: