Enikő névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Enikő névnek vagy hogy mikor van az Enikő névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Enikő névnap 2022-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 157 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Enikő eredete, jelentése

Irodalmi névalkotás, Vörösmarty Mihály a Csodaszarvas-mondában szereplő Enéh névből alkotta. Enéh volt Hunor és Magor anyja. Az Enéh név azonos volt a zünő (szarvastehén) szóval. Jelentése nőstény szarvas.

Enikő név elemzése

Életfeladata a világ és és a környezetének szolgálata. Hajlandó mindenki gondját a vállára venni. Gyakran a család és a munka összehangolása az, amit meg kell tennie, bár ebben gyakran vall kudarcot. Erős benne a megfelelési kényszer, ezért a jelentéktelen dolgokat is megbeszéli a családtagokkal, akár testvére véleményét is kikéri a döntésekben. Irányultsága a maximalizmus és a sikerre való törekvés. Nagyok az elvárásai mind magával, mind a körülötte élőkkel szemben. Párkapcsolatában is előrébb van a megbizhatóság és a hűség, mint a szenvedély. Érzelmeit nehezen éli meg, fél a kudarctól és a csalódástól. Minél előbb lesz családja, annál könnyebben tud megnyílni. Gyengesége lehet, hogy nehezen tud ellazulni, mereven ragaszkodik az előírásokhoz és szabályokhoz.

Enikő becenevei

Enikő: Bencsike, Enci, Encike, Encsi, Encsike, Eni

Enikő rokon nevei

Enikő: Mihály, Enéh

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: