Enikő névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Enikő névnek vagy hogy mikor van az Enikő névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Enikő névnap 2024-ben?

Enikő: Szeptember 15
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Enikő névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 326 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Enikő eredete, jelentése

Irodalmi névalkotás, Vörösmarty Mihály a Csodaszarvas-mondában szereplő Enéh névből alkotta. Enéh volt Hunor és Magor anyja. Az Enéh név azonos volt a zünő (szarvastehén) szóval. Jelentése nőstény szarvas.

Enikő név elemzése

Életfeladata a világ és és a környezetének szolgálata. Hajlandó mindenki gondját a vállára venni. Gyakran a család és a munka összehangolása az, amit meg kell tennie, bár ebben gyakran vall kudarcot. Erős benne a megfelelési kényszer, ezért a jelentéktelen dolgokat is megbeszéli a családtagokkal, akár testvére véleményét is kikéri a döntésekben. Irányultsága a maximalizmus és a sikerre való törekvés. Nagyok az elvárásai mind magával, mind a körülötte élőkkel szemben. Párkapcsolatában is előrébb van a megbizhatóság és a hűség, mint a szenvedély. Érzelmeit nehezen éli meg, fél a kudarctól és a csalódástól. Minél előbb lesz családja, annál könnyebben tud megnyílni. Gyengesége lehet, hogy nehezen tud ellazulni, mereven ragaszkodik az előírásokhoz és szabályokhoz.

Enikő becenevei

Enikő: Bencsike, Enci, Encike, Encsi, Encsike, Eni

Enikő rokon nevei

Enikő: Mihály, Enéh

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: