Ágnes névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Ágnes névnek vagy hogy mikor van az Ágnes névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Ágnes névnap 2024-ben?

Ágnes: Január 21
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Ágnes névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 289 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Ágnes eredete, jelentése

Görög eredetű női név, a hagnósz, régebbi alakban hagiosz szóból származik. Korábbi magyarázatok szerint a latin agnus („bárány”) szóból ered, ez azonban csak a hasonló hangzás és a bárány jelképes jelentése miatti vélt egyezés. Az ógörög nyelvben több név is származik a hagnosz szóból, és ezek egyik becézett alakja volt a Hagnész. Más források szerint a melléknév nőnemű alakjából, a hagnéből származik. A latinba H nélkül került át, Agnes alakban írták, amit a középkorban Magyarországon Ágnesnek ejtettek. Jelentése szűzies, tiszta, szemérmes.

Ágnes név elemzése

Feladata másokat szolgálni. Képes az embereknek támasz adni, igazi önfeláldozó személyiség. Ez talán kiszolgáltatott emberek segítése által valósulhat meg.Gyakran választanak ennek megfelelő hivatást. A rutinmunka az erőssége. Párkapcsolatban a másik személye fontosabb, mint a sajátja. Sokszor úgy érezheti, hogy neki mindig többet kell adnia, mint amit kap. A lemondás folyamatosan jelen van az életében. Mindig alá kell rendelődnie, így élheti meg párjával a nőiességét. Nehezen tudja összetartani a családot, sokszor káosz veszi körül. Gyengesége lehet, hogy nem akar felelősséget vállalni. Nem ismeri el saját hibáit, és azt akarja, hogy mindenki erősnek lássa.

Ágnes becenevei

Ágnes: Áci, Ácika, Ága, Ági, Ágica, Ágika, Ágis, Ágneska, Ágneske, Agni, Ágnis, Ángi, Baranka, Gica, Gigi, Iga, Nesó, Nesóka

Ágnes rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: