Blanka névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mi az eredete, jelentése a Blanka névnek vagy hogy mikor van a Blanka névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Blanka névnap 2021-ban?

Blanka névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Október 25
Talán az egyik legismertebb népi jóslat Katalin napjához, november 25-hez kötődik. A mondás szerint, ha Katalin kopog, karácsony locsog. Vagyis, ha Katalinkor fagy, akkor karácsonykor biztosan nem fog.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 9 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.9.

Blanka eredete, jelentése

Germán eredetű név latinosult formájának a spanyol alakja, mely ebben a formájában lett közismert és elterjedt. Jelentése fényes, ragyogó, fehér, tiszta.

Blanka név elemzése

Számára adott a választás esélye. A külvilág előtti szereplés, melyen keresztül sikeres és népszerű lehet, vagy a “szürke hétköznapok”, ahol a biztos családi háttér jelenik meg. Az első esetben a függetlenség lehet az, amit nehezebben él át, viszont vonzza a férfiakat, érzi nőiességének hatalmát. Keresik társaságát és kényeztethetik. Felerősödik az egzisztencia igénye, amit esetleg a művészetekben és a szépségiparban élhet meg. A másik a feleség- és anya szerep, ahol a családban kell megtalálnia azokat a lehetőségeket, amelyeken keresztül boldognak érezheti magát. Mindig lehet rá számítani, támogatja környezetét. Így sokkal nehezebb elfogadtatni azokat a célokat, amelyet el szeretne érni. Ebben az esetben igazi családanya lesz. Bármelyiket választja is, csak olyan társa lehet, aki mellett biztonságban érzi magát. Fontos, hogy megbecsüljék és érezze nélkülözhetetlenségét. Hitéért, elveiért mindig ki fog állni. Csapdája a folytonos elégedetlenség lehet.

Blanka becenevei

Blanka: Blanki, Blankica, Blankus

Blanka rokon nevei

Blanka: Bianka

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: