Dina névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Dina névnek vagy hogy mikor van a Dina névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Dina névnap 2024-ben?

Dina: Június 20
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Dina névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 6 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Dina eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai női név. Egyúttal a germán nyelvekben a -dina, -tina, -dine, -tine végű nevek önállósult becézője. Jelentése per, jogi vita, ítélet, bírónő.

Dina név elemzése

A legfontosabb életfeladata környezete és családja számára az anyagi önfeláldozás lesz. El kell fogadnia, hogy önmaga nem teremthet, így viszont másoktól kaphat. Azonban fontos éreztetni vele, mennyire fontos a szerepe. Erre a párjának figyelnie kell, mert ellenkező esetben elveszítheti. A körülötte élő emberek bíznak benne és támogatják. Az élethelyzetekben érzelmileg reagál, így szenvedélyessé válhat. Hajlamos a csalódásra, viszont nehezen viseli. Az anyagiakra való törekvés könnyen rossz irányba viheti. Vágyain keresztül könnyen befolyásolhatóvá és irányíthatóvá válhat. A problémája szenvedélyeinek túlzott hajszolása lehet. Nehezen viseli a lemondásokat és a kudarcokat, ilyenkor áldozatnak érzi magát.

Dina becenevei

Dina: Nincs beceneve.

Dina rokon nevei

Dina: Dinara, Edina

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: