Emese névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Emese névnek vagy hogy mikor van az Emese névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Emese névnap 2024-ben?

Emese: Július 5
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Emese névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 193 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Emese eredete, jelentése

Régi magyar női név. Jelentése anyácska, szoptató.

Emese név elemzése

A klasszikus anya megtestesítője. A család támasza és iránymutatója. Ezen keresztül tud kiteljesedni. Érzelmileg erősen kötődik. emiatt szélsőséges lehet. Képes mindent alárendelni a családjának s környezetének. Párkapcsolatának igazi hátteret tud adni, ezért a tradicionális feleségtípus. Ő a váll, amelyen mindenki kisírhatja magát. Támaszt nyújt a rokonoknak, barátoknak, a gyengéknek. Ugyanakkor rendkívül határozott és kemény tud lenni. Engedelmességre tanítja a gyermekeit, a saját érdekükben korlátozza őket. Nehezen fogadja el, hogy nem csak az a jó, amit ő annak tart. Ha ellenállnak neki, ezt kudarcnak éli meg. Csapdája lehet a “szegény én” eljátszása, önmaga sajnálata, ami által saját boldogságát veszélyezteti. Gyakran visszahúzódó és magányos.

Emese becenevei

Emese: Eme, Emeske, Emi, Emő, Emőke, Mese, Mesi, Mesike

Emese rokon nevei

Emese: Emő, Emőke

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: