Emőke névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Emőke névnek vagy hogy mikor van az Emőke névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Emőke névnap 2024-ben?

Emőke: Március 23
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Emőke névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 90 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Emőke eredete, jelentése

Az Emőke női név régi magyar személynévből származik, az emő szó 19. századi felújítása -ke kicsinyítőképzővel. Ilyen értelemben az Emőd férfinév női párja is. Jelentése szopó, csecsemő.

Emőke név elemzése

Feladata lehet az otthon és a család segítése és támogatása. Elvárják tőle az otthoni, háziasszonyi szerepbe helyezkedést, amit rendkívül nehezen él meg. Mindent elfogad, amennyiben ezt magától teheti, de lezár minden kényszer előtt. Megvalósíthatja álmait, de csak mint segítő, mint alárendelt. A gyermeke, a partnerei útját egyengeti, ellátja az otthont. Olyan társra van szüksége, akit a hívatásában segíteni és támogatni tud. Mindig éreznie kell, hogy szükség van rá. Ha karrierre törekszik, szerettei úgy érzik, cserbenhagyja őket, és magánélete válságba kerülhet. Problémáit az öncélúság és az érzelmi szélsőségességek jelenthetik.

Emőke becenevei

Emőke: Emi, Emő, Enci

Emőke rokon nevei

Emőke: Emese, Emília, Emő

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: