Éva névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Éva névnek vagy hogy mikor van az Éva névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Éva névnap 2024-ben?

Éva: December 24
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Éva névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 187 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Éva eredete, jelentése

Bibliai női név, a bibliai teremtéstörténet szerint az első emberpár nőtagjának neve, eredeti héber alakja חַוָּה Chavvá. A szó eleji erős H hang a görög átiratban elhalt. A szó a létigéből származik, jelentése életet adó, a bibliai magyarázat szerint minden élők anyja. Jelentése élet, életet adó nő, minden élők anyja.

Éva név elemzése

Életfeladata egy közösségért való küzdelem, a biztonság létrehozása. Nagyon kettős a személyisége. Egyrészt az érzelmi függetlenség megteremtése a célja és törekvése. Ebben az esetben a karrier az, ahol kiteljesedhet. Ez természetesen a családban nehezen valósulhat meg. Ilyenkor minél előbb családot és otthont próbál létrehozni. Olyan kapcsolatot létesít, ahol nem szorul háttérbe, és nem kell szélsőséges helyzeteket megélnie. Még a barátaival is képes távolságot tartani. Nem akarja kiadni magát. Párjától is ezt várja el. Csak akkor lehet irányítani, ha ő is akarja. Ingadozik a szenvedélyek és a magány között. Érzelmileg szeretne mindenkit magához kötni, és ilyen módon irányítani, de csak ha ez őt nem korlátozza.

Éva becenevei

Éva: Éci, Évácska, Évi, Évica, Évike, Évuci, Évus, Évuska, Vica, Vicu, Vicuka, Vicus, Vicuska, Vike, Viki, Vivi

Éva rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: