Éva névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Éva névnek vagy hogy mikor van az Éva névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Éva névnap 2022-ben?

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 70 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Éva eredete, jelentése

Bibliai női név, a bibliai teremtéstörténet szerint az első emberpár nőtagjának neve, eredeti héber alakja חַוָּה Chavvá. A szó eleji erős H hang a görög átiratban elhalt. A szó a létigéből származik, jelentése életet adó, a bibliai magyarázat szerint minden élők anyja. Jelentése élet, életet adó nő, minden élők anyja.

Éva név elemzése

Életfeladata egy közösségért való küzdelem, a biztonság létrehozása. Nagyon kettős a személyisége. Egyrészt az érzelmi függetlenség megteremtése a célja és törekvése. Ebben az esetben a karrier az, ahol kiteljesedhet. Ez természetesen a családban nehezen valósulhat meg. Ilyenkor minél előbb családot és otthont próbál létrehozni. Olyan kapcsolatot létesít, ahol nem szorul háttérbe, és nem kell szélsőséges helyzeteket megélnie. Még a barátaival is képes távolságot tartani. Nem akarja kiadni magát. Párjától is ezt várja el. Csak akkor lehet irányítani, ha ő is akarja. Ingadozik a szenvedélyek és a magány között. Érzelmileg szeretne mindenkit magához kötni, és ilyen módon irányítani, de csak ha ez őt nem korlátozza.

Éva becenevei

Éva: Éci, Évácska, Évi, Évica, Évike, Évuci, Évus, Évuska, Vica, Vicu, Vicuka, Vicus, Vicuska, Vike, Viki, Vivi

Éva rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: