Gerda névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Gerda névnek vagy hogy mikor van a Gerda névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Gerda névnap 2024-ben?

Gerda: Január 30
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Gerda névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 30 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Gerda eredete, jelentése

Skandináv-germán eredetű női név, amelyet a német "gerte" szóból eredeztetnek, amelynek jelentése ág, vessző. A skandináv-germán mitológiában Freyr isten felesége Gerda. Jelentése ág, vessző, karcsú, dárda, védőkerítés, bekerített hely.

Gerda név elemzése

Életfeladata a harc és a küzdelem. A kérdés csak az, hogy másokért, vagy másokkal? Adottságnak kapta, hogy képes a céloknak mindent alárendelni. Óriási az életigenlése. Az igazi kérdés, hogy miként használja ki a lehetőségeit. Soha nem szabad öncélúnak lennie. Gondolkodásában is a racionalitás és az eredménycentrikusság jellemző. Mindent megtervez és pontról pontra végrehajt. Alá kell rendelnie magát a környezete és a családja céljainak, akkor sikeres lehet. Ezt rendkívül nehezen teszi meg, hiszen párjánál is erősebb lesz. Nehézségeit az önérvényűsége és rendkívüli makacssága okozhatja.

Gerda becenevei

Gerda: Gerdácska

Gerda rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: