Imelda névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése az Imelda névnek vagy hogy mikor van az Imelda névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Imelda névnap 2024-ben?

Imelda: Május 13
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Imelda névnap van!

Imelda névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Május 13
Pongrác, Szervác, Bonifác a méltán híres fagyosszentek. Jóslatuk rímbe foglalva így szól: "Sok bort hoz a három ác, ha felhőt egyiken se látsz". A néphit szerint ezek a napok erős, fagypont alatti lehűlést hoznak. Ennek alapja az lehet, hogy május 11-e után a tapasztalatok szerint viszonylag nagy az esélye sarkvidéki hideg légtömeg betörésének, és az ezzel járó éjszakai fagyoknak. Bár nem minden évben válik be ez a megfigyelés sőt, van amikor pár nappal a fagyosszentek előtt vagy után érkezik a hideg, idén pont átélhettük a jóslat beválását. A Pongrác napi esőről egyébként úgy tartják, hogy kifejezetten jót tesz a mezőnek, de ártalmas a szőlőnek.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 2 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.

Imelda eredete, jelentése

Germán eredetű női név, de pontos származása és jelentése vitatott, lehet az Irmgard vagy Irmhild német nevek rövidülése, de az Irma és Hilda vegyülése is. Jelentése nagy harcos, mindent meghódító.

Imelda becenevei

Imelda: Nincs beceneve.

Imelda rokon nevei

Imelda: Amelda, Emma

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: