Katrin névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Katrin névnek vagy hogy mikor van a Katrin névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Katrin névnap 2024-ben?

Katrin: November 25
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Katrin névnap van!

Katrin névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

November 25
Talán az egyik legismertebb népi jóslat Katalin napjához, november 25-hez kötődik. A mondás szerint, ha Katalin kopog, karácsony locsog. Vagyis, ha Katalinkor fagy, akkor karácsonykor biztosan nem fog.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 3 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 5.

Katrin eredete, jelentése

A görög eredetű Aikateriné név német Katharina, vagy a latin Catharina változatának rövidüléséből önállósult. A görög verzió a katharosz szóból származik, amelynek jelentése "mindig tiszta", de a görög Aeikatherina névből is eredeztetik, amelnyek jelentése nyilazó, biztosan célzó. Jelentése mindig tiszta, vagy nyilazó, biztosan célzó.

Katrin név elemzése

Az örök követ, aki mindig két vitás fél között hozza el a békét, vagy a további viszályt. Ez csak rajta múlik, mert szavai mindig megkérdőjelezhetetlenek, amivel tud jól, de akár vissza is élni. Párkapcsolatában nem könnyű rajta kiigazodni, hiszen saját őszinte álláspontjának hirdetéséhez nincs hozzászokva, mert félti saját érzelmi biztonságát, fél a csalódástól, ezért akkor is könnyen rideg, ha igazából szeretetre vágyik.

Katrin becenevei

Katrin: Nincs beceneve.

Katrin rokon nevei

Katrin: Katalin

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: