Katalin névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Katalin névnek vagy hogy mikor van a Katalin névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Katalin névnap 2024-ben?

Katalin: Április 30, November 25
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Katalin névnap van!

Katalin névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Április 30
Katalin napja, vagyis április utolsó napja jó időt hoz, akkor magával hozza a jó termést, ha pedig rosszat, akkor viszi a hasznot.
November 25
Talán az egyik legismertebb népi jóslat Katalin napjához, november 25-hez kötődik. A mondás szerint, ha Katalin kopog, karácsony locsog. Vagyis, ha Katalinkor fagy, akkor karácsonykor biztosan nem fog.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 862 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Katalin eredete, jelentése

Görög eredetű női név, a görög Αικατερίνη (Aikateriné) név magyar változata. Jelentése nem egyértelmű, egyes nézetek szerint a görög καθαρός (katharosz) szóból származik, amelynek jelentése "(mindig) tiszta". Mások szerint a görög Αεικαθερινα (Aeikatherina) névből ered, melynek jelentése nyilazó, biztosan célzó. A magyarba feltehetően a német Katharina vagy a latin Catharina forma közvetítésével került. Jelentése többféleképpen értelmezett: korona, mindig tiszta, érintetlen, ártatlan, nyilazó, biztosan célzó.

Katalin név elemzése

Feladata a küzdelem a gyengékért, ez az út a sikerig. Számára minden esemény feladat. Ezt kell megtanulnia kezelni. A világ támasza lehet, minden adottságát ehhez kapja. Feladata az emberek segítése és támogatása. Azonban figyelnie kell, mert elveszítheti nőiességét. Rendkívül vonzó és meggyőző tud lenni. Erejét a szorgalma és kitartása adja. Ezt becsüli párjában is, így elég nagyok az elvárásai. Nehezen nyílik meg, bár ha szerelmes, nagyon szenvedélyes tud lenni. Az erénye a fanatizmusa, de ez a legnagyobb veszély is számára. A jó választás olyan életterület, ahol közös célokat valósíthat meg párjával.

Katalin becenevei

Katalin: Kacus, Kata, Katalinka, Kati, Katica, Katika, Katinka, Katka, Kató, Katóka, Katuci, Katus, Katuska, Katya, Kiskata, Kiskati, Kiskató, Tinka

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: