Katalin névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Katalin névnek vagy hogy mikor van a Katalin névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Katalin névnap 2021-ben?

Katalin: Április 30, November 25
Értesítést kérek, ha Katalin névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 108 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.2.

Katalin eredete, jelentése

Görög eredetű női név, a görög Αικατερίνη (Aikateriné) név magyar változata. Jelentése nem egyértelmű, egyes nézetek szerint a görög καθαρός (katharosz) szóból származik, amelynek jelentése "(mindig) tiszta". Mások szerint a görög Αεικαθερινα (Aeikatherina) névből ered, melynek jelentése nyilazó, biztosan célzó. A magyarba feltehetően a német Katharina vagy a latin Catharina forma közvetítésével került. Jelentése többféleképpen értelmezett: korona, mindig tiszta, érintetlen, ártatlan, nyilazó, biztosan célzó.

Katalin név elemzése

Feladata a küzdelem a gyengékért, ez az út a sikerig. Számára minden esemény feladat. Ezt kell megtanulnia kezelni. A világ támasza lehet, minden adottságát ehhez kapja. Feladata az emberek segítése és támogatása. Azonban figyelnie kell, mert elveszítheti nőiességét. Rendkívül vonzó és meggyőző tud lenni. Erejét a szorgalma és kitartása adja. Ezt becsüli párjában is, így elég nagyok az elvárásai. Nehezen nyílik meg, bár ha szerelmes, nagyon szenvedélyes tud lenni. Az erénye a fanatizmusa, de ez a legnagyobb veszély is számára. A jó választás olyan életterület, ahol közös célokat valósíthat meg párjával.

Katalin becenevei

Katalin: Kacus, Kata, Katalinka, Kati, Katica, Katika, Katinka, Katka, Kató, Katóka, Katuci, Katus, Katuska, Katya, Kiskata, Kiskati, Kiskató, Tinka

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: