Lenke névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Lenke névnek vagy hogy mikor van a Lenke névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Lenke névnap 2024-ben?

Lenke: Július 23
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Lenke névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 31 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.5.

Lenke eredete, jelentése

A Lenchen - ami a Helene és Magdalene német becézett alakja - név, valamint a germán és szláv eredetű Lenka név XIX.századi magyar átvétele. Jelentése nap, hold, a holdtól származó női szépség.

Lenke név elemzése

Feladata, hogy családjában, környezetében önfeláldozó legyen. A nőiesség képviselete lesz számára a meghatározó. Érzelmi kötődések jelennek meg, így nehezen mond le bármiről is. Mindig azt érzi, hogy többet kell adnia, mint amennyit kap. Jobban kell szeretnie, mint ahogy őt szeretik. Segítenie kell a családját, gondoskodnia kell, ez sikerének titka. Arra született, hogy szeretetet árasszon környezetébe. Olyan társra van szüksége, aki társa lehet a családépítésben. Párjától támaszt és biztonságot vár. Nagyon érzékeny és érzelemmel teli ember. Azonban könnyen csalódik és ezt nehezen dolgozza fel. Pszichésen labilissá válhat. Gyakran az álmai lehetnek azok, melyek becsaphatják.

Lenke becenevei

Lenke: Lenci, Lencike, Lencsi, Lencsike, Lenka, Lenki, Lenkice, Lenkuci, Lenó, Lenóci

Lenke rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: