Lora névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Lora névnek vagy hogy mikor van a Lora névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

Mikor van Lora névnap 2024-ben?

Lora: Június 28
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Lora névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 16 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.4.

Lora eredete, jelentése

A Lora nevet latin és német eredetűnek egyaránt tekintik, mindkét eredetre van hihető magyarázat. A latin eredeteztetés szerint a Laura női névből alakult, ami pedig a laurus származéka lehet, jelentése pedig babérfa. Míg a másik eredeztetés szerint az Eleonóra név német megfelelőjének rövidülése. Bármelyik eredeztetés is igaz, a Lora nevet számos nyelvben használják. Jelentése babérfa, babérkoszorú.

Lora név elemzése

Legfontosabb jellemvonása, a határozottság az, ami végig tudja kísérni életútján. Vigyáznia kell azonban, hogy ezzel ne váljon túlságosan önfejűvé, figyelemmel kell lennie arra, hogy mások bizonytalansága nem mindig csak a tudatlanságukból fakadhat, hanem a több tudásból is. Érdemes szem előtt tartania, hogy a határozottság nem biztos, hogy mindig azt jelenti, hogy igaza van. Érzelmi világában is célratörő, tudja mit akar, és hajlandó tenni is érte - párválasztása azonban kockázatos választásba is belefuthat önfejűsége miatt. Törekednie kell rá, hogy még akkor is igyekezzen meghallgatni és megfogadni más véleményeket, ha azokat általában semmibe veszi.

Lora becenevei

Lora: Nincs beceneve.

Lora rokon nevei

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: