Marianna névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2022-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Marianna névnek vagy hogy mikor van a Marianna névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Marianna névnap 2022-ben?

Marianna névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

November 1
Mindenszentek napja, november elseje, ha szép, tiszta időjárású, azzal havas, hideg telet jósol, az esővel pedig enyhébbet.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 63 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.1.

Marianna eredete, jelentése

A latin Marianus, magyarul Marián férfinév női alakjából a Mariana névből származhat, de lehet a Mariann továbbképzése is. A legtöbb nyelvben ma már a Mária és az Anna összetételének tekintik. Jelentése Marius családjához tartozó, Szűz Máriához tartozó.

Marianna név elemzése

Feladata a dolgok mélyére nézni. Keresi az élet értelmét, a lélek rejtelmeit. Fontos számára, hogy lelkileg élje át a helyzeteket. Ami mellé odaáll, abban következetes. Nehezen fogadja el, hogy érzéseit nem tudja átadni és megélni. Folyamatosan a világot elemzi, abban él. Az egyéni utakat keresi, nem nagyon tud alárendelődni. Ugyanakkor megjelenik az érzelmi szélsőségesség, ha elköteleződik, nem képes sem elengedni, sem leválni. Nehezen birkózik meg a kudarcokkal, fanatikussá válhat. Rendkívül szenvedélyes, akár az őt érdeklő munka és hivatás, akár az érzelmek terén. A szerelem, a testiség gyakran elragadhatja. Ezért a párkapcsolatában mindig irányító, ezért a kapcsolat hosszú távon kérdéses. Életének alapvető problémája a vágyak és szenvedélyek keretek között tartása.

Marianna becenevei

Marianna: Marcsa, Marcsi, Mari, Marian, Marianka, Marika

Marianna rokon nevei

Marianna: Mari, Mária, Mariann, Marika

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: