Marianna névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Marianna névnek vagy hogy mikor van a Marianna névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Marianna névnap 2024-ben?

Marianna: November 1
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Marianna névnap van!

Marianna névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

November 1
Mindenszentek napja, november elseje, ha szép, tiszta időjárású, azzal havas, hideg telet jósol, az esővel pedig enyhébbet.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 151 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 4.3.

Marianna eredete, jelentése

A latin Marianus, magyarul Marián férfinév női alakjából a Mariana névből származhat, de lehet a Mariann továbbképzése is. A legtöbb nyelvben ma már a Mária és az Anna összetételének tekintik. Jelentése Marius családjához tartozó, Szűz Máriához tartozó.

Marianna név elemzése

Feladata a dolgok mélyére nézni. Keresi az élet értelmét, a lélek rejtelmeit. Fontos számára, hogy lelkileg élje át a helyzeteket. Ami mellé odaáll, abban következetes. Nehezen fogadja el, hogy érzéseit nem tudja átadni és megélni. Folyamatosan a világot elemzi, abban él. Az egyéni utakat keresi, nem nagyon tud alárendelődni. Ugyanakkor megjelenik az érzelmi szélsőségesség, ha elköteleződik, nem képes sem elengedni, sem leválni. Nehezen birkózik meg a kudarcokkal, fanatikussá válhat. Rendkívül szenvedélyes, akár az őt érdeklő munka és hivatás, akár az érzelmek terén. A szerelem, a testiség gyakran elragadhatja. Ezért a párkapcsolatában mindig irányító, ezért a kapcsolat hosszú távon kérdéses. Életének alapvető problémája a vágyak és szenvedélyek keretek között tartása.

Marianna becenevei

Marianna: Marcsa, Marcsi, Mari, Marian, Marianka, Marika

Marianna rokon nevei

Marianna: Mari, Mária, Mariann, Marika

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: