Mária névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2024-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Mária névnek vagy hogy mikor van a Mária névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban. Továbbá az adott dátumhoz kapcsolódó, időjárással kapcsolatos népi hiedelmeket és jóslatokat is.

Mikor van Mária névnap 2024-ben?

Mária: Augusztus 15, Szeptember 8, Szeptember 12, December 8
Felköszöntöm Facebookon!
Értesítést kérek, ha Mária névnap van!

Mária névnaphoz kapcsolódó népi jóslat

Szeptember 8
Fecskehajtó Kisasszony napján szeptember 8-án, amilyen az időjárása, annak az ellenkezője jellemzi az egész őszt. Azért nevezik ezt a napot „fecskehajtó Kisasszonynak”, mert a fecskék ekkorra már összevárják egymást, s még a rossz idő beköszöntése előtt, a többi vándormadárral együtt melegebb égtájak felé repülnek.

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 588 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.8.

Mária eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai női név. Eredeti héber formája Mirjam volt, ez a görög és latin bibliafordításokban módosult. A latin Maria névváltozatnak igen sok származéka alakult ki az európai nyelvekben, ezek egy része a magyarban is használatos. Jelentése vitatott: ellenálló, lázadó, erős; mirha (a növény); úrnő; keserűség; csepp a tengerben.

Mária név elemzése

Feladata a kapcsolatok megvalósítása. Ebben mindig megválaszthatja az utat. Az egyikben “Mindig nekem van igazam” -ez a meghatározó tulajdonság az életében. Hajlamos a családot is háttérbe szorítani, hogy másokat segítsen és irányítson. Ebben az esetben önmaga lehet, de könnyen egyedül maradhat. Rendkívül pontosan és célszerűen építi fel életét. Nem hagyja kibillenteni magát az elhatározásaiból, terv szerint halad előre. Nehezen alkalmazkodik, nehéz meggyőzni. Képes az érzelmeit háttérbe szorítani, ha érdekei ezt diktálják. Ez ütközési pont lehet a párkapcsolataiban és a családjában. A másik lehetőség, hogy az erejét és adottságait arra használja, hogy családot és otthont teremtsen. Képes a környezetét vezetni és irányítani, ezzel kivívhatja az elismerést. Ebben már benne van a lehetősége egy biztos kapcsolatnak. Problémái az önfejűséggel és a makacssággal adódhatnak.

Mária becenevei

Mária: Maca, Maci, Maja, Manci, Mancika, Manka, Manyi, Manyika, Mara, Marci, Marcsa, Marcsi, Marcsika, Mari, Marica, Marika, Márikó, Marinka, Maris, Mariska, Máriskó, Mici, Micike, Mimi, Ria, Riácska

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: