Mária névnap

Nálunk megtudhatod, hogy mikor van 2021-ben, hogy mi az eredete, jelentése a Mária névnek vagy hogy mikor van a Mária névnap. Ezen kívül megmutatjuk neked, hogy milyen becenevei vannak, valamint milyen nevekkel van rokoni kapcsolatban.

MyOnlineRadio.hu - Több mint 100 rádió egy helyen!

Mikor van Mária névnap 2021-ben?

Mária: Augusztus 15, Szeptember 8, Szeptember 12, December 8
Értesítést kérek, ha Mária névnap van!

Mennyire tetszik neked ez a név?

Akár gyermekednek is szívesen adnád ezt nevet? Esetleg saját neved? Kérlek oszd meg velünk, hogy mennyire szimpatikus neked ez a név!
Összesen 261 szavazatot adtak le eddig és a szavazatok átlaga jelenleg 3.7.

Mária eredete, jelentése

Héber eredetű bibliai női név. Eredeti héber formája Mirjam volt, ez a görög és latin bibliafordításokban módosult. A latin Maria névváltozatnak igen sok származéka alakult ki az európai nyelvekben, ezek egy része a magyarban is használatos. Jelentése vitatott: ellenálló, lázadó, erős; mirha (a növény); úrnő; keserűség; csepp a tengerben.

Mária név elemzése

Feladata a kapcsolatok megvalósítása. Ebben mindig megválaszthatja az utat. Az egyikben “Mindig nekem van igazam” -ez a meghatározó tulajdonság az életében. Hajlamos a családot is háttérbe szorítani, hogy másokat segítsen és irányítson. Ebben az esetben önmaga lehet, de könnyen egyedül maradhat. Rendkívül pontosan és célszerűen építi fel életét. Nem hagyja kibillenteni magát az elhatározásaiból, terv szerint halad előre. Nehezen alkalmazkodik, nehéz meggyőzni. Képes az érzelmeit háttérbe szorítani, ha érdekei ezt diktálják. Ez ütközési pont lehet a párkapcsolataiban és a családjában. A másik lehetőség, hogy az erejét és adottságait arra használja, hogy családot és otthont teremtsen. Képes a környezetét vezetni és irányítani, ezzel kivívhatja az elismerést. Ebben már benne van a lehetősége egy biztos kapcsolatnak. Problémái az önfejűséggel és a makacssággal adódhatnak.

Mária becenevei

Mária: Maca, Maci, Maja, Manci, Mancika, Manka, Manyi, Manyika, Mara, Marci, Marcsa, Marcsi, Marcsika, Mari, Marica, Marika, Márikó, Marinka, Maris, Mariska, Máriskó, Mici, Micike, Mimi, Ria, Riácska

- - Létrehozás ideje: - Módosítás ideje: